Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Куклата ме изоставя !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Куклата ме изоставя !

Здравейте колеги ! Имам Fiat Marea Weekend , до сега ми служеше вярно с малко дребни ремонти от време на време , но напоследък започна да ме изоставя.Първоначално бяха,дребни индикации- знаете как е ,като махнеш акумулатора радиото се нулира ,но при мен започна да го прави без да е махан акумулатора.помислих че е от радиото докато не ме остави на пътя, значи викам си е от акумулатора и купих нов.Отначало добре ,докато започна пак да се нулира ,но поне не закъсвах, докато паднаха големите студове тази зима и пак ме остави добре че имам кабели и един колега ми помогна да запаля.Зареждам акумулатора - добре известно време и после пак. Една сутрин паля и двигателя започна да се тресе и да мирише на бензин, като позагрее се пооправя и после пак. Викам айде вече на майстор.Върнаха ми я след 2 дена ,пича каза смених свещи ,че бяха зле и се оправи обаче видял че ми присветва лампата за маслото.Прибирам я в гаража топла , на другата сутрин паля същата работа тресе и мирише отидох на работа , пооправи се и така около седмица докато пак загазих , но този път даже и с кабелите я запалих с големи мъки и пак при майстора ,там пак като я угасих и няма палене все едно няма никакъв ток. Сега ми смени кабелите за високо напрежение ,мерил генератора и акумулатора добре били, закачал я на някакъв компютър нищо не показвала ,втори ден я карам ,но не ми харесва пак запалва трудно,радиото се нулира и лампата за маслото започва да присветва като загрее двигателя.Помагайте колеги ,че май ще сменя доста работи докато ми я оправи някай "майстор".
    FIAT MAREA WEEKEND 16V 1997

Кога за последно сменя масло. Да не би стартера да заминава, че да се нулира радиото.
    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Сглобих показанията от подписа, плюс една мимолетна информация за кабели на свщите и заключих, че става дума за 1.6/16V. Познал ли съм ?

1.9 JTD 110hp
      Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

OpenGL написа:
        Сглобих показанията от подписа, плюс една мимолетна информация за кабели на свщите и заключих, че става дума за 1.6/16V. Познал ли съм ?
        Точно !

Коментар

kal0yanch40 написа:
          Кога за последно сменя масло. Да не би стартера да заминава, че да се нулира радиото.
          Стартера го сменях преди около половин година. Е маслото по-рано.

Коментар

Старото масло обяснява лампата, на таблото. Радиото се нулира от липса на ток, при запалване, така както казваш. Причината може да е стартера, това че е сменян, не значи че не може да издаде багажа, друг вариант е хлабава връзка, хлабава клема на акумулатора.
            Fiat Punto`04 1.2 60hp.
            Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
            ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Прегледай си клеми на акумулатора, маси.Тая дискотека ме навежда на мисли за електрически проблем.Датчика за маслото вклчително. Колко му е се запали лампата от утечка.

Коментар

Salvador написа:
                Прегледай си клеми на акумулатора, маси.Тая дискотека ме навежда на мисли за електрически проблем.Датчика за маслото вклчително. Колко му е се запали лампата от утечка.
                Клемите ги почиствах 2 3 пъти с шкурка и са притегнати добре. Интересното е че лампата започва да примигва чак когато позагрее двигателя, когато е студен не примигва.

Коментар

kal0yanch40 написа:
                  Старото масло обяснява лампата, на таблото. Радиото се нулира от липса на ток, при запалване, така както казваш. Причината може да е стартера, това че е сменян, не значи че не може да издаде багажа, друг вариант е хлабава връзка, хлабава клема на акумулатора.
                  Радиото се нулирва и по време на движение не само при запалване.

Коментар

Радиото хубаво се нулира, а дневните километри как са? Когато се нулира, лампите по таблото гаснат ли?Виж/зачисти кабелите на стартера и масата, където е закачена към купето/скоростната кутия/не помня къде точно беше.Ако не е хлабава връзка, по-скоро генератора ще да е.
                    "Без сърца, сме просто машини"
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid
                    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

OpenGL написа:
                      На бас, че генератора е сцепен по средата по дължина :D
                      brava 16elx

Коментар

Маслото вероятно е "чеченско" и затова ти светва лампата. С какво масло си като марка и вискозитет? Кога е сменяно?Виж си състоянието на генератора и после търси утечка или хлабава връзка.
                        Play Golf ,but not drive golf!!!
                        Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                        C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Working...
                        X