Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще станат ли тези джанти на Фиат Гранде Пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ще станат ли тези джанти на Фиат Гранде Пунто

Здравейте, започнах да търся лети джанти за лятото за Фиат Гранде Пунто 2005, като по каталог трябва да са: 6.5jx15’’ ET38, междуболтово: 4x100, Вътрешен диаметър: 56.5мм - (като сегашните ми джанти)Намерих джанти с размери: 6.5jx15" ET35, междуболтово: 4x100, Вътрешен диаметър: 60мм (с втулки - 56мм.)Въпроса ми е, ще станат ли тези джанти. Притеснява ме вътрешния диаметър, точно 56.5 ли трябва да е? Ако е повече ще има по около 2мм разстояние в радиус. Другия вариант е да се сложи втулката, но тя е 56мм и ще е по-малка с половин мелиметър. Поздрави на всички, ше съм благодарен за съвети.
    Всичко, което някога съм правил и ще правя по автомобила ми можете да намерите в секцията "За мен > Биография" в профила ми.

Диаметъра на централния отвор, не е проблем, да е по-голям.А това че са ЕТ35, означава че ще са малко по-изхвърлени на вън с 3мм, от сегашните.
    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Ако централният ти отвор е 56,5мм, то да трябва да си вземеш втулки, които коригират от 60мм на 56,5мм, тези на 56мм. няма да ти вършат работа, освен ако не се престържат да станат на 56,5мм. Идеята на втулката е да може да се центрира джантата на главината, защото има случаи при неправилно центриране да се получи биене на джантата и да ти тресе на волана. Аз съм карал и без втулки и не съм имал проблем, но на по късен етап си купих. За ЕТ-то на джаната няма какво да те притеснява, както спомена по горе колегата джантата ще излезе само с 3мм навън, което е много малко и не би трябвало да имаш проблем с опирането в калниците.
      punto HGT

Коментар

Благодаря ви за информацията особено на didich. Вече съм наясно с нещата, потърсих и в google за "wheel center bore" и ми стана ясно. Поздрави на всички. Дано тази тема помогне и на някой друг някога.
        Всичко, което някога съм правил и ще правя по автомобила ми можете да намерите в секцията "За мен > Биография" в профила ми.

Коментар

Working...
        X