Здравейте някой би ли дал съвет от какво и от къде може да са тези течове - масло или антифриз или и двете от скоро се появи проблема нивото на маслото на двигателя е добре дори още около четери хиляди километра остават до смяната му заедно с масления филтър. Колата е Фиат Брава 1.2 16в 80к.с 2001г.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
От къде може да е този теч ?
Collapse
X
-
И при мен е омазнено, и то от години. С един приятел гледахме, мислихме, и накрая обвинихме хидравличната помпа, като ремъкът хвърля маслото към двигателя. Тва последното го решихме, щото щитът на помпата яко беше събрал масло в канала. Погледни, дали не ти е спаднало нивото на хидравличното масло след 6 месеца.П.С. Със сигурност нямам теч от семеринга на коляновия вал. Проверихме го миналата година, при смяната на съединителя.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Проблема е почти решен днес извадих тръбата за водната помпа на нея има О - пръстен кой замених с нов от там идва теча от антифриза под колата дано съм го оправил А маслото което се вижда покрай картера ми казаха че е от гарнитурата на картера а някъде в една тема бях чел във форума че на Фиат Брава нямало гарнитура на картера а силикон (червен) вярно ли е ?Fiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.
Коментар
-
Това влажното по картера въобще не е теч и не се занимавай с него. Аз съм с 1.1 мотор и не можах да се ориентирам къде ти е в. помпа иначе шях да ти кажа за тази тръба защото и аз го сменях този О-пръстен и мисля че не е с кръгло сечение и затова купих един джоб с О-пръстени с близки размери. Сега съм наблъскал някакъв омотан с тефлон но новата тръба ми е в багажника.LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар