Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Bravo 1.8 ili 1.6 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Зависи на каква кола ще попаднеш и как са я стопанисвали и после как ти ще я си гледаш и караш. 1,4 наистина е най-бъгав, но на мен кой знае какви проблеми не ми е правил. Бързо осъзнат, че не е за натискане тоя двигател с малко коне и къси скорости и го карам кротичко. Общо взето в моите ръце над 4500оборота почти не е виждала. Така, че по добр си отваряй очите на 10, когато се оглежда дадена кола, а ако е някой като мен , който не разбира много- вземи някой друг да си отваря очите
    ФИАТ- Пътят е само формалност
    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
    -----------------------------------------------------
    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

davidov написа:
      OpenGL написа:
      davidov написа:
      Разхода на 1.6 16в 103 кс е с около литър надолу. Мотора е по здрав . Разлика при вървежа няма осезаема ако са поддържани добре
      Разхода по каталог на двата мотора е еднакъв - 6.5 л./100 км. извънградско. На практика също се оказва еднакъв- имам познат с 1.6, аз съм с 1.8 и сме си говорили за разходи. За вървежа - Мареа, седан за пример.1.6, ускорение от 0 до 100 км/ч - 11.6 сек.1.8, ускорение от 0 до 100 км/ч - 9.9 сек.Това за мен е доста осезаема разлика.Бобините са 4, което предполага по-добра искра и съпътстващите ефекти върху вървежа и окономията от това. Хитачито е желязно ЕКУ. Може би е по-езкзотично за диагностика, което е минус.
      Колко ти гори на теб 1.8 ? На мен ми гори 8.6 градско и 7 извън 1.6 16в 103 за 1.7 секунди от 0 до 100 неможе да се коментира колата не я взимаш а за състезания важното е мотора да е по лесен за поддръжка и както казаха колегите да е "Идиотоустойчив"
      9.9 секунди е много време за това ускорение. и точно мотора е идиотоустойчив
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Колеги пак някъв адски спор настана, а колегата пита простичко предимства и недостатъци. Така като гледам не е влизал и писал в темата бая време и си мисля че вече си е зел некое бързо 1.4 12v и си свирка
        Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
        Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

svetli4a написа:
          Колеги пак някъв адски спор настана, а колегата пита простичко предимства и недостатъци. Така като гледам не е влизал и писал в темата бая време и си мисля че вече си е зел некое бързо 1.4 12v и си свирка
          хаха колега споко влизам и чета,но просто няма какво да кажа и двата двигателя са ми непознати само знам,че на пунто 1.2 16в е много здрав :D Утре ще ходя да гледам едно браво 1.6 стискайте палци да е читаво

Коментар

Колеги я кажете какъв е този за мене масов проблем с браво върти ама не пали на какво се дължи

Коментар

Датчик на колянов вал или бобина.
              Fiat Punto`04 1.2 60hp.
              Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
              ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

dogydog написа:
                Колеги я кажете какъв е този за мене масов проблем с браво върти ама не пали на какво се дължи
                Такъв проблем на 1.6 16V няма. Преди като карах такава зимата на -30 батерията беше паднала до състояние да не ми сработи централното, но колата запали.
                The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Съдя по обяви има доста които се продават и пише че не палят..и колата която щях да ходя утре да я гледам човека ми звънна и вика нещо и стана върти не пали бил смъкнал акумулатора да го зареди и като го сложил забравил да затегне клемите нещо преизкряло и до там нещяла да пали ... късмет хаха

Коментар

wwalker написа:
                    dogydog написа:
                    Такъв проблем на 1.6 16V няма. Преди като карах такава зимата на -30 батерията беше паднала до състояние да не ми сработи централното, но колата запали.
                    Пич оправи ми насторението за цялата седмица Всъщонст проблема е че 1,6 си омазва адаптацията от много неща, основно кофти газова, но не само.

Коментар

S_BANKOV написа:
                      wwalker написа:
                      dogydog написа:
                      Пич оправи ми насторението за цялата седмица Всъщонст проблема е че 1,6 си омазва адаптацията от много неща, основно кофти газова, но не само.
                      Да ама това важи само за тези след 99-та .
                      Фиат Крома 1.9 16v+
                      Фиат Браво 1.6 16v
                      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

S_BANKOV написа:
                        wwalker написа:
                        dogydog написа:
                        Как се оправя после тази адаптация ..какво се прави ?

Коментар

Ресетваш като откачаш акумулатора или с диагностика, палиш и караш на бензин някакви километри и тва е.
                          "Без сърца, сме просто машини"
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid
                          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                            Ресетваш като откачаш акумулатора или с диагностика, палиш и караш на бензин някакви километри и тва е.
                            Да ОБАЧЕ има малък проблем Това е все едно да треснеш някой с талпа в главата зада му предизвикаш амнезия. И след някой друг ден проблема отново е на лице. Просто трябва да да се изясни причината защо колата е променила параметрите на работа, дали ще е от налягане или качество на горивото, дали някой датчик вече се предава или не и стига въздух или има проблем с тока, просто трябва да се изясни. Реално непаленето е защита на колата срещу по голям проблем, а ние с адаптацията буквално и казваме това са ти параметрите и почвай да работиш. Колата поработи открие си проблема и хоп пак проблема е на лице. При Хитачито обаче е малко по различно, то преди палене си проверява всички датчици и титнтири минтири и ако има проблем и сто адаптации да му направиш все тая докато не отстраниш проблема.

Коментар

Той колегата пита само как се прави адаптацията, това, че няма да му оправи неработещ датчик е пределно ясно
                              "Без сърца, сме просто машини"
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid
                              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Аз съм с 1,8 мотор. Правих му основен ремонт преди три години вече. Доволен съм от колата, върви добре, не бих я сменил.
                                Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Working...
                                X