Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Bravo 1.8 ili 1.6 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не мисля, че 1.2 при брава и при пунто 1 са еднакви. За самото желязо - не знам, но периферията няма нищо общо.
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Май само подредбата на коша е различна...Bravo/aPunto
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

davidov написа:
        Разхода на 1.6 16в 103 кс е с около литър надолу. Мотора е по здрав . Разлика при вървежа няма осезаема ако са поддържани добре
        Разхода по каталог на двата мотора е еднакъв - 6.5 л./100 км. извънградско. На практика също се оказва еднакъв- имам познат с 1.6, аз съм с 1.8 и сме си говорили за разходи. За вървежа - Мареа, седан за пример.1.6, ускорение от 0 до 100 км/ч - 11.6 сек.1.8, ускорение от 0 до 100 км/ч - 9.9 сек.Това за мен е доста осезаема разлика.Бобините са 4, което предполага по-добра искра и съпътстващите ефекти върху вървежа и окономията от това. Хитачито е желязно ЕКУ. Може би е по-езкзотично за диагностика, което е минус.

1.9 JTD 110hp
        Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

Имах предвид дросел, МПХ, ТПС и ЕКУ, които са голяма част от надеждността на един двигател.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

S_BANKOV написа:
            davidov написа:
            Разхода на 1.6 16в 103 кс е с около литър надолу. Мотора е по здрав . Разлика при вървежа няма осезаема ако са поддържани добре
            Това на база дългогодишен опит с двата мотора ли е? Повярвай ми 1,8 ЕКУ - то е по читаво и дуракоустойчиво, Коша е организиран доста по удобноМотора и по здрав но е капризен на масло- това за маслото важи за всичко след ЮМЗ и КировецДоста от отделните възли са измислени по добре и по лесни за подържка. - Стъпков мотор - Дебитомер -Бобини- Ремъчно задвижване
            Здравейте. Извинявам се за тъпия въпрос, но какво означава ремъчно задвижване?

Коментар

Предполагам колегата е имал предвид, че мотора е с ремък, а не с верига.
              punto HGT

Коментар

didich написа:
                Предполагам колегата е имал предвид, че мотора е с ремък, а не с верига.
                1.6 с верига ли е.

Коментар

Мисля, че и двата мотора са с ангренажен ремък, но нека някой да потвърди, защото съм на 100% сигурен само за 1,8, другия не го знам.
                  punto HGT

Коментар

S_BANKOV написа:
                    - Стъпков мотор - Дебитомер -Бобини- Ремъчно задвижване
                    Аз пък съм на обратното мнение - стъпковия мотор на 1.8 ако се повреди е много по-скъп от този на 1.6 ; Дебитомера е по-проблеме от МАП сензора който е при 1.6 ; ремъчното задвижване също не е по-добро при 1.8 , имаш водна помпа която се задвижва от ангренажа ,докато при 1.6 си е външна, имаш и скъпа обтяжна ролка при 1.8 ,докато при 1.6 се обтяга ръчно всеки от ремъците. Всяка от 4-те бобини на 1.8 струва колкото цялата бобина за 1.6 тъй че и там работата не е в полза на 1.8.
                    Фиат Крома 1.9 16v+
                    Фиат Браво 1.6 16v
                    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Само да вметна, като чета темата констатирам едно нещо, който кара 1.8 държи за 1.8 и съответно, който кара 1.6 предпочита 1.6. И аз бях пред този избор, но избрах 1.8 и съм доволен. Недоволен съм ,че не случих на продавач и на поддържана кола (все пак евтини коли търсим), но колата си ми харесва и си я вкарах в пътя. Така и така се плаща голям данък, ако се вземе 1.6 103к.с., по-добре 1.8. Във всяко положение е по-добре, да има някой, друг кон в повече. Но всичко е въпрос на гледна точка. Не съм карал 1.6, но предпочитам 1.8, доволен съм много от мощността, динамиката и разхода на метан :D, a звука след 4000обр. е доста приятен.
                      Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                      Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                      ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

kal0yanch40 написа:
                        Само да вметна, като чета темата констатирам едно нещо, който кара 1.8 държи за 1.8 и съответно, който кара 1.6 предпочита 1.6.
                        Този феномен е обект на психологията и в основата си е защитна реакция. Народа го е казал - "всеки хвали това, с което се е пре*бал".

1.9 JTD 110hp
                        Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

Моето гардже си е най-хубавото. Гласувам за 1.8!На този автомобил стъпковия мотор НЕ се разваля! Колкото пъти да съм имал проблеми с него само накисвам долната част в бензин и после в обезмаслител, изсушавам, монтирам и оборотите на празен ход пак спят. MAF - а вече 5та година се разбира с обикновенната газова. ТПС - а също не съм го сменял. Бобините и те си работят (пу! да не чуе дявола). Ина един гаден клапан (завит на дросела), който се разпада по някога и оборотите на празен ход започват да играят нагоре - надолу. Абе с две думи електрониката на този двигател за мен си е чук и баница (демег добре). А съвсем тих двигател 1.8 113 съм чувал само един и той е на колегата S_BANKOV
                          1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
                          2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP

Коментар

Punto_II_HGT написа:
                            А съвсем тих двигател 1.8 113 съм чувал само един и той е на колегата S_BANKOV
                            Тих, при работа на място, или при ускорение.
                            Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                            Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                            ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

kal0yanch40 написа:
                              Punto_II_HGT написа:
                              А съвсем тих двигател 1.8 113 съм чувал само един и той е на колегата S_BANKOV
                              Тих, при работа на място, или при ускорение.
                              За работа на място имах предвид
                              1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
                              2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP

Коментар

OpenGL написа:
                                davidov написа:
                                Разхода по каталог на двата мотора е еднакъв - 6.5 л./100 км. извънградско. На практика също се оказва еднакъв- имам познат с 1.6, аз съм с 1.8 и сме си говорили за разходи. За вървежа - Мареа, седан за пример.1.6, ускорение от 0 до 100 км/ч - 11.6 сек.1.8, ускорение от 0 до 100 км/ч - 9.9 сек.Това за мен е доста осезаема разлика.Бобините са 4, което предполага по-добра искра и съпътстващите ефекти върху вървежа и окономията от това. Хитачито е желязно ЕКУ. Може би е по-езкзотично за диагностика, което е минус.
                                Колко ти гори на теб 1.8 ? На мен ми гори 8.6 градско и 7 извън 1.6 16в 103 за 1.7 секунди от 0 до 100 неможе да се коментира колата не я взимаш а за състезания важното е мотора да е по лесен за поддръжка и както казаха колегите да е "Идиотоустойчив"
                                Bravo 1.6 16v 103hp

Коментар

Working...
                                X