Здравейте имам следния проблем.Слених на фиата тампони на двигателя.След смяната волана логично почна да вибрива повече от преди, но се появи друг проблем колата започна да подскача на неровности.Единственото ми обяснение нещо да е станало с амортесьорите кодато е стояла на стенда във въздуха.Другото ми хрумване е нещо да е замръзнало.Колата е fiat Brava 1.9 JTD.Някой да сподели дали се е сблъсквал с подобно нещо.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подскача кола след ремонт.
Collapse
X
-
Е как от твърди тампони на мотора ще тресе волана? Ще тресе купето. А за замръзването знам от собствен опит с AUDI 80 1,8 89 г. че няма оправия. Ама пак не тресе, просто изпуснаха.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Зарежи амортисьорите, ами ходи и проверета какви тампони са ти сложили и как са ги монтирали най вече. След смяна на тампоните мотора спира всякакви вибрации че може да държиш чаша с кафе отгоре и да не се разлее изобщо. Нека да предположа че опорния тампон отдолу е с преецакана резба на болта и някой е подлагал гайки най вероятно.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
.
veselin10 написа:Е как от твърди тампони на мотора ще тресе волана? Ще тресе купето. А за замръзването знам от собствен опит с AUDI 80 1,8 89 г. че няма оправия. Ама пак не тресе, просто изпуснаха.Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
EX.Fiar Ritmo 105TC
Коментар
-
Сменени са два тампона само.Този на скоростите и лапата в средата.Както каза колегата този средния е бил клеасал и са го нагрявали и после са срязали.И е сложен друг болт.Още от началото тепереше волана повече от преди.Питах тва не е нормално май.Отговора беше- Ти си свикнал да караш с разбити тампони.Можело и от по твърдата гума на тампона.Взех съм ги от магазин дето само за фиат и алфа продават части.После се появи и тва подскачане.Явно ще трябва да я водя някъде да я погледнат.Fiat Brava 1.9 JTD
Коментар
-
nemobg написа:Сменени са два тампона само.Този на скоростите и лапата в средата.Както каза колегата този средния е бил клеасал и са го нагрявали и после са срязали.И е сложен друг болт.Още от началото тепереше волана повече от преди.Питах тва не е нормално май.Отговора беше- Ти си свикнал да караш с разбити тампони.Можело и от по твърдата гума на тампона.Взех съм ги от магазин дето само за фиат и алфа продават части.После се появи и тва подскачане.Явно ще трябва да я водя някъде да я погледнат.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар