Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Един въпрос до притежателите на Фиат Брава и Фиат Марея 1,9?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

sev написа:
    charlie написа:
    малко , ама какви са последиците, ако не си плащал данъка 2 години...
    поне регистрирал ли си я в общината?ако си - данъка заедно с лихвитеако не си - данъка с лихвите + глоба
    в общинАта е регната, дори първия път си платих и данъка, но от тога нема никой... значи на данъците се дължи и лихва така ли?
    "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
    (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Правилно си разбрал.Дължиш данък плюс лихва и то не малка .

Коментар

Относно данъка на 1.9TD.

29.97 лв + 1.07 лихва - платен на 11.10.2006 г.
        FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

28,47лв. за данък платен до края на месец март с отстъпка от 1,50лв т.е.данъка на този автомобил не трябва да бъде повече от 28,47 лв. ако го платите до края на месец март
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Re: Относно данъка на 1.9TD.

Gugev написа:
            29.97 лв + 1.07 лихва - платен на 11.10.2006 г.
            не е голяма лихватано за 2 години и то върху 125 лева на година - друга ще е сумата
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

аз колат е купих май месец и ми искаха 17 лв до края на гоидната
              Fiat Marea 1,9TD100

Коментар

sev написа:
                charlie написа:
                малко , ама какви са последиците, ако не си плащал данъка 2 години...
                поне регистрирал ли си я в общината?ако си - данъка заедно с лихвитеако не си - данъка с лихвите + глоба
                Тва не е точно така.Впрочем, по принцип е така ама никой не те кара да ходиш в общината и да им казваш "аз тука преди 100 години си купих кола и сега искам да я регистрирам при вас, преди да я продам, че да мога да ви платя данъка + лихвите"Карай си като пич без данък, па като дойде време да я продаваш, превеждаш двайстина кинта по сметката на данъчното (само за пред нотариуса ти трябва бележката) и си готов.Опса, ей сега скивах, че всъшност си я регистрирал в данъчното. Еми сори, ама дължиш пари.Аз така се пре*бах с предишната колица. Платих 300 кинта данъци и лихви като я продавах.
                Bravo 1.6 16v

Коментар

Колега,това е типично българско мислене!Бил си се пре...л,че си платил дължимите данъци?А ако на теб някой ти дължи пари и мисли като теб?Няма да се оправим в тази държава!!!!!!
                  Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                  Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
                    Колега,това е типично българско мислене!Бил си се пре...л,че си платил дължимите данъци?А ако на теб някой ти дължи пари и мисли като теб?Няма да се оправим в тази държава!!!!!!
                    А европейско меслене ли е колкото по-нова ти е кола, толкова по-висок данък да плащаш. А?Я по добре мисли преди да дрънкаш, европеецо
                    Bravo 1.6 16v

Коментар

sota написа:
                      Yoda мани го тоя калкулатор ,защото като се отиде после в данъчното излиза друго.
                      Както каза колегата Sev, цената е около 25лв. стига да си записал, че колата е с катализатор! Аз специално плащам такъв данък.
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Без да искам да се заяждам с колегата крис искам да му споделя,че на един Ягуар с онези "немощни" двигатели,на 30 години,данъците,таксите и застраховката са по-ниски,отколкото на едно мерцедесче С-класа последен модел.Говоря за една "неевропейска" страна наречена Германия.Не виждам защо се засегна на тема "мислене"?Май когато се кажат истините в очите се обиждаме?Извинявам се за оффтопика!
                        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

само че тук сме в Българияи не може чисто нова кола - да речем 75 kW да има данък 230 леваа за една кошница на 15 години, която замърсява околната среда с какво ли не да се плащат 20 леватази граница от 74 kW е супер неактуална вече
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

ъъъ,а аз платих 54 лв за голфа на майка ми - 90кс, бензин, катализатор (верно че е махнат). Явно не са го включили в сметката. Как да убедя данъчните, че има катализатор ?
                            Тойота Приус

Коментар

dudulia, аз говоря за това дето sev го е написал малко по-нагоре. Нали уш да ни стимулират да купим нова кола, а не да внасяме европейските трошки, трябва точно това да правят - данъците за новите коли - нищожни, а на старите бангии - много по-високи.По принцип така е в европа, а и навсякъде в цивилизования свят.А относно "мисленето" естествено, че не се обиждам, напротив - точно понеже мога да мисля си спестявам тези НЕРЕАЛНИ данъци и когато държавниците ни спрат да ни клатят по всякакъв начин (като напр. този, за който говорим в момента), тогава ще спра да "мисля", просто ще си живея живота и ще си плащам данъците.А иначе си прав - скоро няма да се оправим, ама не заради такива като мен.
                              Bravo 1.6 16v

Коментар

Working...
                              X