Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Един въпрос до притежателите на Фиат Брава и Фиат Марея 1,9?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Един въпрос до притежателите на Фиат Брава и Фиат Марея 1,9?

Здравейте и ако темата не е в правилният раздел я преместете.Значи ме интересува колко плащате реално данък на Фиат Брава 1,9ТД или Фиат Мареа пак същата кубатура 101 коня и 74 kw ?И ме интересува също колко ви е разхода на 100км градско.Предварително ви благодаря за отговорите.

дънъка е по долната тарифаза автомобили до 74 KW около 25-26 лева еза разхода има доста теми из форума
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Пре*бал си се.До 100 коня вкючитетелно е 60лв а с този 1 кон отгоре става доста повече а разликата е само 1 кон

Коментар

Линк...

Данък автомобил
        FIAT Marea ELX 1.6/16 V '98

Коментар

Добре мен ме интересува като отидете в данъчното колко плащате вие ?

Коментар

Yoda мани го тоя калкулатор ,защото като се отиде после в данъчното излиза друго.

Коментар

Ти би следвало да платиш 59,94 лв. годишен данък, ако колата ти не е по-нова от 5 г.Аз лично за Мареята си, която е 76 КW или 103 коня дължа 125,40 лв. на година, но тъй като я притежавам от септември, то за тази година платих 1/3-та от сумата, или 41,80 лв.

Коментар

Нищо му няма на калкулатора приятелю, смята си вярно ! Друг е проблема ако тъпите данъчни са объркали нещо...Мен примерно се пробваха да ми регистрират колата с повече коне...Да не би да са регистрирали колата ти 101 КW, а не 101 коня ! При мен се случи това и ми искаха по-висок данък (близо 250 лв годишно)...Провери си документите които даде да данъчните...

Коментар

Не въпроса е такъв ,че 74 киловата е на границата между 100 и 101 коня и незнам на колко ще я пишат те .Дали на 100 или 101 коня ,че ако е на 101 отива бая дебело и ще почакат да я обявя при тях доста време.

Коментар

Въпрос на математика и мили очи...

Ами доколкото знам, коефициента за преминаване от киловати в конски сили е 1,36....Простата аритметика дава: 74 х 1,36 = 100,64, което си клони здраво към 101 и което си е направо гадно за теб !Виж обаче ако при регистрацията направиш мили очи, математиката може да закръгли сумата в твоя полза...Друг е въпроса ако сега не я регистрираш и изчакаш новите промени свързани с влизането ни в ЕС...После ще се наложи да платиш глоба за нерегестрирането навреме, която няма да е повече от 20 лв., но пък може да си регистрираш МПС при по-изгодни за теб условия...Така че, пробвай с мили очи, ако не стане, регистрирай я догодина, през пролетта...

Коментар

sota написа:
                      Не въпроса е такъв ,че 74 киловата е на границата между 100 и 101 коня и незнам на колко ще я пишат те .Дали на 100 или 101 коня ,че ако е на 101 отива бая дебело и ще почакат да я обявя при тях доста време.
                      колегаказах ти вечев закона става въпрос за киловати, а не за конски силив долната графа си и данъка ти е 30 левазащото ползваш и 50 % отстъпка за катализаторза бензиновите 1,6 е вече друго, защото са 76 киловата

Коментар

Добре .Мерси за коментарите ви.Спираме до тук.Лек ден на всички.

Коментар

малко , ама какви са последиците, ако не си плащал данъка 2 години...
                          "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                          (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

charlie написа:
                            малко , ама какви са последиците, ако не си плащал данъка 2 години...
                            поне регистрирал ли си я в общината?ако си - данъка заедно с лихвитеако не си - данъка с лихвите + глоба

Коментар

Относно данъка на въпросния автомобил е 29 лв,защото колата влиза в границата до 74 киловата включително и като се сметне че има и катализатор данъка от 60 лв пада на 29 и нещо си лв.Всякакви обръщания в конски сили са безмислени пак повтарям в закона пише до 74 киловата включително
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                              X