Абе, колеги..Още, когато купих колата ми направи впечатление, че фабрично няма задна чистачка. Викам си - ще го преглътна, такава сигурно е модификацията и щом така са преценили инженерите, значи не е необходима. Добре, ама при обилен снеговалеж, като днешния и задна стъкло не особено полегато, сняг се натрупва в големи количества и видимостта назад е нулева. Гледам, по-ниските класове, като Браво/Брава си имат чистачки, както и всички коли, които съм виждал. Пропускам ли нещо или трябва да се примиря да паркирам назад по слух и да слизам на всеки светофар да чистя задния джам ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Marea седан - защо са спестили задната чистачка ?
Collapse
X
-
Седаните нямат задна чистачка, разбира се има изключения, но повечето са без.И мен това винаги ме е глождило."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Re: Marea седан - защо са спестили задната чистачка ?
OpenGL написа:Абе, колеги..Още, когато купих колата ми направи впечатление, че фабрично няма задна чистачка. Викам си - ще го преглътна, такава сигурно е модификацията и щом така са преценили инженерите, значи не е необходима. Добре, ама при обилен снеговалеж, като днешния и задна стъкло не особено полегато, сняг се натрупва в големи количества и видимостта назад е нулева. Гледам, по-ниските класове, като Браво/Брава си имат чистачки, както и всички коли, които съм виждал. Пропускам ли нещо или трябва да се примиря да паркирам назад по слух и да слизам на всеки светофар да чистя задния джам ?Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
https://c2.staticflickr.com/6/5275/5...bab8c15d_z.jpgЕто тая модификация винаги ме е изумявала...за какво й е на тая Темпра чистачка,но най-вероятно за такива хора като колегата,които са свикнали с чистачка отзад.Между другото Алекото е един от малкото хечбеци,които фабрично нямат задна чистачка,защото на тестовете се е установило,че задното стъкло не се цапа от калта от гумите поради завихрянето и наклона на 5-тата врата.Не е свръзано с темата ама тоя факт ми се е набил и до ден днешен ме впечатлява :D ...докато всички фичовци не-седани без задната си чистачка са обречени Това с Брава-та вероятно е плод на същите обстоятелства както с москвича.EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Re: Marea седан - защо са спестили задната чистачка ?
pi4_s_bravo написа:OpenGL написа:Абе, колеги..Още, когато купих колата ми направи впечатление, че фабрично няма задна чистачка. Викам си - ще го преглътна, такава сигурно е модификацията и щом така са преценили инженерите, значи не е необходима. Добре, ама при обилен снеговалеж, като днешния и задна стъкло не особено полегато, сняг се натрупва в големи количества и видимостта назад е нулева. Гледам, по-ниските класове, като Браво/Брава си имат чистачки, както и всички коли, които съм виждал. Пропускам ли нещо или трябва да се примиря да паркирам назад по слух и да слизам на всеки светофар да чистя задния джам ?
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
-
Вярно е за Брава-та. Аз задната почти не я ползвам. Особенно в движение и апокалипсис да стане си е чисто винаги.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
По принцип седаните са без чистачка.Счита се, че стъклото е достатъчно защитено от мизерията по пътя от издължената задница и не се цапа. Е капките от дъжда си стоят, но не е драма...С чистачка би стояло ужасномногогадно грозно== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар