Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Marea седан - защо са спестили задната чистачка ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Marea седан - защо са спестили задната чистачка ?

Абе, колеги..Още, когато купих колата ми направи впечатление, че фабрично няма задна чистачка. Викам си - ще го преглътна, такава сигурно е модификацията и щом така са преценили инженерите, значи не е необходима. Добре, ама при обилен снеговалеж, като днешния и задна стъкло не особено полегато, сняг се натрупва в големи количества и видимостта назад е нулева. Гледам, по-ниските класове, като Браво/Брава си имат чистачки, както и всички коли, които съм виждал. Пропускам ли нещо или трябва да се примиря да паркирам назад по слух и да слизам на всеки светофар да чистя задния джам ?

1.9 JTD 110hp
    Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

До сега на седан не ми е трябвала задна чистачка,при положение,че работи подгряването на стъклото.Мареата не си хвърля по гърба.
    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Седаните нямат задна чистачка, разбира се има изключения, но повечето са без.И мен това винаги ме е глождило.
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Re: Marea седан - защо са спестили задната чистачка ?

OpenGL написа:
        Абе, колеги..Още, когато купих колата ми направи впечатление, че фабрично няма задна чистачка. Викам си - ще го преглътна, такава сигурно е модификацията и щом така са преценили инженерите, значи не е необходима. Добре, ама при обилен снеговалеж, като днешния и задна стъкло не особено полегато, сняг се натрупва в големи количества и видимостта назад е нулева. Гледам, по-ниските класове, като Браво/Брава си имат чистачки, както и всички коли, които съм виждал. Пропускам ли нещо или трябва да се примиря да паркирам назад по слух и да слизам на всеки светофар да чистя задния джам ?
        Ами ако задната чистачка ти е било водещ довод ,защо не взе Мареа комби или Брава? То е очевадно че като няма какво да чисти снега и водата ще си стоят на стъклото.
        Фиат Крома 1.9 16v+
        Фиат Браво 1.6 16v
        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Обърнете внимание, че няма Брава с мръсно задно стъкло. Нямам идея защо е така, но е факт.
          04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

https://c2.staticflickr.com/6/5275/5...bab8c15d_z.jpgЕто тая модификация винаги ме е изумявала...за какво й е на тая Темпра чистачка,но най-вероятно за такива хора като колегата,които са свикнали с чистачка отзад.Между другото Алекото е един от малкото хечбеци,които фабрично нямат задна чистачка,защото на тестовете се е установило,че задното стъкло не се цапа от калта от гумите поради завихрянето и наклона на 5-тата врата.Не е свръзано с темата ама тоя факт ми се е набил и до ден днешен ме впечатлява :D ...докато всички фичовци не-седани без задната си чистачка са обречени Това с Брава-та вероятно е плод на същите обстоятелства както с москвича.
            EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
            Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Re: Marea седан - защо са спестили задната чистачка ?

pi4_s_bravo написа:
              OpenGL написа:
              Ами ако задната чистачка ти е било водещ довод ,защо не взе Мареа комби или Брава? То е очевадно че като няма какво да чисти снега и водата ще си стоят на стъклото.
              Чудно ми е, как достигна до това заключение, че това ми е било водещ довод. Проблем с логиката ?Това, че това малко не ми допадна в колата не означава, че не е имало неща, които ми допаднаха много.

1.9 JTD 110hp

Коментар

Вярно е за Брава-та. Аз задната почти не я ползвам. Особенно в движение и апокалипсис да стане си е чисто винаги.
                ФИАТ- Пътят е само формалност
                ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                -----------------------------------------------------
                FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Фиат купе също има задна чистачка.Не че не я махат ама я има заводско
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

На моята Мареа седан задното стъкло никога не се е замърсявало отвън. Отвътре реотаните го размразяват през зимата.Дори ми е правило впечатление, че когато вали и карам, задното стъкло не се мокри дори и при не висока скорост.
                    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

По-лошо впечатление ми направиха страничните огледала. Много се мацат.Та май ще трябват малко доработики:

Коментар

Днес ми направи впечатление две Пежо 406 седан,едното имаше чистачка на задното стъкло,а другото-не.Сигурно е като екстра.
                        Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                        ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

По принцип седаните са без чистачка.Счита се, че стъклото е достатъчно защитено от мизерията по пътя от издължената задница и не се цапа. Е капките от дъжда си стоят, но не е драма...С чистачка би стояло ужасномногогадно грозно
                          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Всъщност получих отговор на въпроса си. По-скоро не е необходима, но понякога не е лошо да я имаш. Например при силен снеговалеж, като вчерашния. Подгряването нещо не можа да се справи на ниво.

1.9 JTD 110hp

Коментар

Working...
                            X