Здравейте КолегиЛампата за маслото мига и на дисплея пише мсени маслото.има ли начин да зануля копютъра без да се ходи по сервизи. още не ми е пристигмал кабела.Колата е Фиат Крома 2005. 1.9 JTD
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мига лампата за маслото
Collapse
X
-
Да колата е с ДПФ. на диплея пише да сменя маслото подсещане. туй като съм го смени преди 2000км. няма да го сменям нивото е малко под максимума. нали имат фумкция за подсещане. Има лиу наччин даго дануля да му кажа на компа че сумго сменил и да почне да брои пак новите километри и след 10 000 км да ме подсети пак. че ме дразни как мига тая лампа. Поздрави
Коментар
-
може ди си прав но аз си мисля че проблема ако беше този да го е изписала по рано, а не след 2000км. по скоро е подсещането за смяна на маслото. поне при алдито ме подсещаше на 10 000 км. но там има вузможност за зануляване без кабели лаптопи и впрочие. разбрам сум се доверера съм на диагностика след работа и ще пиша какъв е проблема
Коментар
-
Колега, ако не си си занулил сервизния интервал лампата няма да спре да свети. Зануляването става само с компютър. Ако си покарал вече доста със светеща лампа има опасност да си направиш голяма беля. След определено време компютъра на колата ще реши, че маслото е твърде амортизирано и ще ти спре регенерацията на ДПФ-то и последният ще загине необратимо.Fiat Croma 1.9Mjet 8V
Коментар
-
Ново 20 за нулих сервизният интервал изписа днешна дата и километрите на колата но лампата за маслото продължава да мига и да изписва смени маслото. Възможно лие да има датчик за визкозитета на маслото?С какво масло карате ваще кроми или жтд та. Аз съм сипл преди 2000 км мутол 5в 40.Май в понеделник в сервиз.
Коментар
-
kristiyn написа:Ново 20 за нулих сервизният интервал изписа днешна дата и километрите на колата но лампата за маслото продължава да мига и да изписва смени маслото. Възможно лие да има датчик за визкозитета на маслото?С какво масло карате ваще кроми или жтд та. Аз съм сипл преди 2000 км мутол 5в 40.Май в понеделник в сервиз.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар