Здравейте,Търся мнение за FIAT IDEA 1.3 JTD MultiJet (70 Hp) 2004г. Предстои ми закупуване на "нов"автомобил. До сега съм карала Форд Фиеста и Ситроен С5. Не робувам на марки и производители. Търся икономичен автомобил предимно за градско каране, но и комфортен за извънградско.Благодаря предварително на отзовалите се!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дайте мнение за FIAT IDEA 1.3 JTD MultiJet (70 Hp) 2004г
Collapse
X
-
Във форума ни доколкото съм запознат "Идеите" засега са 3 броя. Все още моделът е много малко разпространен у нас, може би с времето ще се популяризира. Все пак се произвежда в Италия цели 10 години, това говори че е достатъчно успешен.Моят екземпляр не е точно със същия двигател, а е 1.9 8V Multijet. Скоро ще станат 2 години, откакто го притежавам и карам. Впечатленията ми досега са определено много добри. Базира се на добре познатата и масова платформа на FIAT Punto ІІ. Много компактен, а същевременно и много функционален. По същество е мини ван. На мене ми е еднакво комфортен както за града, така и за извънградско пътуване. Много икономичен - сега, през зимата, на много кратки разстояния в града разходът ми е около 6.5 л/100 км. Иначе в нормално време и при нормални градски отсечки колеги споделят разход 5.5. На дълъг път се постига разход и под 4 л/100 км. Това, разбира се, при спазване на ограниченията и извън магистралите.Общо взето съм много доволен от моя автомобил. Засега като някакъв недостатък мога да споделя, че поради относително големия двигател мястото отпред под капака е доста малко. Монтьорите се оплакват от този факт. Но при модификацията с двигател 1.3 JTD MultiJet сигурно не е така.FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!
-
Благодаря за споделеното мнение. Все още се двоумя, защото автомобила, който ми предлагат има тунинг - прагове и предна броня ABARTH. На двигателя според търговеца няма тунинг, но не е сигурно, докато не се провери в сервиз. Не знам и дали е за добро или не,защото като жена не ме впечатляват такива неща, а предложението е изгодно.Ще помисля още няколко дни, търсейки още информация в нета.Radi72
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар