Значи става въпрос за Брава 1.4 без газ, махнал съм катализатора като просто съм го изпразнил
.Водих колата на диагностика Май месец но оттогава промяна в разхода и работата на мотора няма. Нещата тръгнаха оттам че като дам яко газ и отзад пушеше черно мислех че съм за гумички на клапаните смених ги ефект има но пак има проблеми + това гумичките бяха доста опечени. Намесвам гумичките в темата защото водих колата на диагностика при познат и той ми обясни доста подробно пак седят нещата - ламбда сондата отчита най-вярно при температура на изгорелите газове от 800 градуса съответно аз като съм изпразнил катализатора няма какво да забавя изгорелите газове , които като излизат бързо не могат да осигурят на ламбда сондата работна температура , тя вкарва повече гориво което излиза като черен дим. Това е първата идея за по - висок разход. Втората - цепнала ми се е на двуцевката едната тръба и се е цепнала също така около самата ламбда сонда - тя е точно между двете тръби.Това ме навежда на мисълта че и от там идват изкривяване в измерените стойности.Решението според мен - нова друцевка , за което ще съм благодарен ако някой които е сменял наскоро ми каже ориентировъчна цена. Като цяло изпускателната система на 1.4 (мисля че и при другите е така) се състои от катализатор , обезшумител и крайно гърне. Аз съм сложил "тунинг" крайно гърне :D , което ми харесва как седи на колата и мисля да си го оставя. На мястото на катализатора ще сложа резонаторно гърне , което да забавя газовете в предната част и ламбда сондата да си достига работните градуси. Обезшумителя които е след катализатора ще го махна - демек тръба от резонаторното гърне до крайното. Решил съм нещата да ги правя в Крафт , защото там ми обещаха да ми огънат въпросната тръба (нова) от резонаторното гърне до крайното.Като за цялата процедура от катализатора с огъването до отзад + резонатор ми искат 142лв.- смятам че се ядва особено ако разхода мръдне в отрицателна посока. В момента е 12/100 в София на бензин и ми се иска да падне на 10/100. Е ли възможно това според вас и дали ще се вместя до 200лв. с новата двуцевка?Няма да откажа и съвети ако смятате че има и по-добър вариант за изпускателна система , но да ви предупредя че не държа колата да е тиха - всичко да е някъде в златната среда.Поздрави!

Коментар