Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поддържане на стар автомобил

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Поддържане на стар автомобил

Според Вас колеги, до колко години може успешно да се поддържа автомобил /Фиат Мареа 1,8/, като се експлоатира активно без притеснения от дълъг път?Моята Мареа е на 15 години, карам я 15-20 хил на година, всеки ден. Доста ремонти и направих и сигурно още ще правя.Обаче ми допада като качества и възможности.
    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Лелееее, 15 годишна кола . Веднага в Надин . Ти какво искаш да умориш производителите на автомобили от глад ли :D :D :D . Аз пък с моите коли, 20 години по стари от твоята, само чакам този електромагнитен импулс, за който гледам по филмите, за да се движа само аз по пътищата :D . Ебаси кефа ще е тогава :D . А сега сериозно, една добре поддържана кола, винаги ще ти върши работа, независимо от годините. Всичко останало според мен е избиване на комплекси.

Коментар

Моята е на 16 г. Аз съм навъртял над 170 000 км. ( последните 2 г въртя по над 30000 км/г )Колата си върви нормално, върши работа,не гори масло, поддръжката е нормални цени, но ми е омръзнала. Заглеждам браво 2 , но до там. Разходите за по- нова кола са в повечко. Моето мнение че ако основните възли са здрави то няма смисъл да се сменя. При мен поне през 2 г правя по нещо което гълта поне 250 лв. После само карам и така. Колата я имам от повече от 8г и за сега не смятам да я сменя. За мен лично хубава кола е над 8000 лв. Да подаря тази на някой за 1500 лв и да купя гълъбарник за 4 бона- не благодаря( тази поне си я познавам)
      Play Golf ,but not drive golf!!!
      Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
      C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Може да се поддържа, до тогава, до когато има части по магазините.
        Fiat Punto`04 1.2 60hp.
        Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
        ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

По моята за ремонти годишно давам 1500-2000 лв и винаги е била в добро състояние.Преди малко карах по едни тесни и разбити пътища, ама върви много добре.
          Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

И моята е на години вече но не ми прави ядове-не се чупи-и за сега не мисля да я сменям Както писа колега по-горе да избивам комплекси ли?
            Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Колега какви хиляди говориш за година-тогава сигурно ще я махна-аз за всичките години не съм дал и 100-сто-лв

Коментар

Поддържа се докато има с какво.Имал съм ЗАЗ(968А), Лада (07), Москвич (408И), Вартбург, френски кочини, няколко форда, бусове... Няма горна граница. Поддръжката става невъзможна като изчезнат частите или колата се амортизира толкова жестоко, че да е икономически безсмислено да смениш всичко, което е за смяна. Също и заради гниенето.От всичко което съм карал, със сигурност не бих си купил отново френска кола, поне докато там не направят някакъв радикален скок в конструкциите. А с тяхната организация на стопанството и полусоциалистическа форма на управление....нямам надежди това да стане скоро. Другото съм го карал, ремонтирал, удрял, влачил по тенекиджии, бояджии, знайни и незнайни майстори....Фиата беше случайно попадение. Не робувам на марки и не съм обикалял пазара с идеята да си купя точно Фиат. За качествата му ще мога да дам мнение едва когато мина поне 30 хиляди км с него. Сега съм минал 5000.Не бих се занимавал също с изгнила и с много ударена кола.Няма смисъл откъм пари.

Коментар

кола

До 500000 км карат е не е добре да се дават много пари за ремонти но зависи къде се кара като са разбити пътищата бързо се разваля особено по окачването.
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

И да не забравяме че има хора на които и паве да им дадеш ще му потрошат окачването

Коментар

Аз пък имам 25 годишна Фиеста. Преди 10г. имах отново Форд който беше произведен 63г. и всичко беше в перфектно състояние. Фиестата все още е в перфектно състояние и се кара всеки ден. П.С. има и една Октавия в двора която е 50 и някой си набор ама тя е на другия зет. Няма значение на колко години е един автомобил и колко пари даваш за него. Важното е да ти доставя удоволствие.

Коментар

alvanovo написа:
                        По моята за ремонти годишно давам 1500-2000 лв и винаги е била в добро състояние.Преди малко карах по едни тесни и разбити пътища, ама върви много добре.
                        Да не си сложил по една "0" в повече? И аз си вкарвм по едни 200-300 лв. на година ама колицата си ме вози доволно (искам да и имам доверие заради наследника). Карам доста други коли , харесва ми новата крома, ама по-удобна за каране не ми е попаднала без значение от марката.
                        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Ама как така?! Как 1500 - 2000лв на година. Аз значи, все едно, всяка година да си купувам колата. Какви ремонти й правиш, за тези пари. Вярно, някои ремонти са скъпи, ама чак пък 4цифри и то всяка година.
                          Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                          Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                          ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Малко много са 1500лв./година. На моята 2012-нищо, 2013-300лв, 2014-1000лв, с две думи средно по 450лв/година
                            ФИАТ- Пътят е само формалност
                            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                            -----------------------------------------------------
                            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Поддръжката много зависи от водача.Има водачи, които са много педантични, а има и такива, които допускат много развалини.Но и двата вида водачи казват, че колата им е идеална.Ама реално има бая разлика. Реално съм видял сигурно вече стотици Фиат и производни. И също толкова хора. В крайна сметка наблюдението ми говори, че много малко хора си държат колите в идеално състояние.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                              X