Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъсан пистов ремък на Стило 115 коня. Последствия?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скъсан пистов ремък на Стило 115 коня. Последствия?

здравейте колеги. бих искал да ми помогнете. става въпрос за фиAт стило 2002 116 коня. преди 1 час ми се скъса пистовия ремък.ще съм ви много благодарен ако някой ме запознае с последствията .като се пробвах да я запаля ми светна чека на двигателя и акумулатора.върти но не пали Грешен раздел -> ПреместенаРедактирано заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org

Пистовия или ангренажния?При пистовия няма последствия за двигателя. Сменяй и продължавай.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

пистовия е този който се вижда агренажния е скрит с капак виждам този който е по ролките отстрани но ме притеснява факта че като тръгнах назад излопа нещо

Коментар

кола

Ми трябва да отвориш капака и да видиш може да се е наврял не където трябва Иначе ако само го смениш трябва да няма проблем
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

благодаря за информацията колеги

Коментар

Незнам на твоя,но някой по-стари фиати на пистовия ремък е зареждането на акумулатора и хидравликата.Ако и на твоя е така при скъсването на този ремък е нормално да ти свети лампата на акумулатора,защото няма зареждане и евентуално няма да имаш хидравлика.

Коментар

крисо4562 написа:
              ... и евентуално няма да имаш хидравлика.
              Стилото няма хидравлика.
              AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
              HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
              Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Не знам как е при теб , но на Мареа 1,8 палиш без проблем без пистов ремък.
                Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

първо търси причините да се скъса ремъка,а те може да са -износена обтяжна ролка,износена паразитна ролка,блокирала шайба на генератора или закъсана демферна шайба

Коментар

Предполагам компютъра следи това състояние. Абе то не е ли дизел това стило ?
                    FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                    FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

slav4o_vt написа:
                      Предполагам компютъра следи това състояние.
                      Кое състояние? На обтяжната ролка или на демпферната шайба ли?Това да не е космически кораб? :D

Коментар

Дано не съм лош пророк, но е имало случаи ремъка да се омотае зад шайбата на коляновия вал. От там или къса ангренажен ремък или прескачат няколко зъба на същия. Последствията са ясни.
                        Lancia Lybra 1.9 JTD LX - италиянския мерцедес

Коментар

Deqn написа:
                          Дано не съм лош пророк, но е имало случаи ремъка да се омотае зад шайбата на коляновия вал. От там или къса ангренажен ремък или прескачат няколко зъба на същия. Последствията са ясни.
                          Само ако няма капак на ангренажа, а при липса на такъв калта и праха отдавна щяха да са го прецакали.
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                            Само ако няма капак на ангренажа, а при липса на такъв калта и праха отдавна щяха да са го прецакали.
                            Капака на ангренажа не може да спре срещата на ремъците Лично проверено, но на бензинов мотор

Коментар

И при дизела пистовият ремък влиза при ангренажният въпреки капаците.
                              AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                              HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                              Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Working...
                              X