ivel написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пали с много въртене на студено. Съвети моля! Мареа 1.6
Collapse
X
-
Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
-
Малко ъпдейт:приближих датчика възможно най-близко колкото да не удари в зъбците и пак никакъв ефект. Върти си както преди.Очаквам други идеи ако някой се сети! Мерси предварително за коетоФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
ivel написа:тук говорим за точно разстояние,а то се измерва в твоя случай с луфтомерФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
-
Не знам защо се занимаваш с този датчик. Сам каза "Говоря за първо палене за деня, поработи ли 1 минута после я пали и гаси колкото поискаш, пали от четвърт оборот." При проблеми с ДКВ става точно обратното - или колата въобще не пали или пали трудно, когато е ТОПЛА.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
sok1 написа:Не знам защо се занимаваш с този датчик. Сам каза "Говоря за първо палене за деня, поработи ли 1 минута после я пали и гаси колкото поискаш, пали от четвърт оборот." При проблеми с ДКВ става точно обратното - или колата въобще не пали или пали трудно, когато е ТОПЛА.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
-
Колега, мисля,че проблемът ти е в редуктора ( изпарител). Останах с впечатление,че си с редуктор (газов инжекцион). Много често редуктора изпуска газ през маркуча за вакуума, при което дави колата при първо палене.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:Колега, мисля,че проблемът ти е в редуктора ( изпарител). Останах с впечатление,че си с редуктор (газов инжекцион). Много често редуктора изпуска газ през маркуча за вакуума, при което дави колата при първо палене.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Преди редуктора има клапан
Коментар
-
wwalker написа:S_BANKOV написа:Преди редуктора има клапанBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Да споделя след малко забавяне че всички които предположиха проблем с газта се оказаха прави!И явно ако само махна бушона на ГИ няма резултат, демек не спира газта. След неколкократни опити последната седмица се оказа, че като спра газта от бутилката и оставя колата да поработи на празен ход докато изхаби това което е останало по тръбата при слеващото палене няма проблем колата пали идеално. Е колкото може да е идеално за кола на 15 години Така че остава да се разбере точно какво предизвиква проблема и дали тоя редуктор подлежи на реновиране или трябва нов. Малко съм бос с тия газови системи и няма да се наема да отварям редуктора сам. може да пробвам с някой клапан да му спра захранването и така да изолирам проблема. Те са 2 един на бутилката един в редуктора и кой знае още къде може да има. Поне не ги виждам с просто окоФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
-
S_BANKOV написа:.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
-
Ами то си има нещо като клапан на самия изпарител, не знам дали изпълнява само тази роля или регулира и потока, но ми се ще него да оправя (ако е от него де) без да добавям още чаркове. Пък и преди си работеше без проблеми, явно нещо в редуктора се е бъгясало но не знам какво.п.с.пробвах да запаля на отворена капачка на резервоара - резултат 0 но предполагам че е очакван резултат след като се оказа проблем с газта.За мен радостното е че не е заминала гарнитура или нещо с компресията на цилиндрите, че там си е бая изваждане.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар