Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

надпис на таблото "check vehicle security system "

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

надпис на таблото "check vehicle security system "

Здравейте колеги,Искам да ви попитам от къде може да е причината да ми се появява следният надпис на таблото "check vehicle security system", когато загасям двигателя и вадя ключа? Колата е Фиат Крома II . Ще се радвам да разбера от къде идва грешката.Поздрави!
    Grande Punto 1.3 75 hp
    Croma 1.9 Multijet 150 hp

кола

Виж алтернатора дали зарежда правилно и акумулатора дали е изправен
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Темпомата работи ли ти? Ако не провери си ключето на педала на съединителя. Аз загубих доста време докато разбера, че заради него ми светва въпросната лампа. Другото е диагностика там всичко си пише.
      Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

Проблем със заключващия модул на волана, примерно.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
          Проблем със заключващия модул на волана, примерно.
          Това съм го виждал да го пише, само че така - свети катинар на таблото и на дисплея пише ’ Steering lock unavailable ’. Но сега, като си спомням заради ключа на съединителя лампата ми светваше в движение, а не при изваждане на ключа, така че не знам...
          Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

Re: надпис на таблото "check vehicle security system &a

staik написа:
            Здравейте колеги,Искам да ви попитам от къде може да е причината да ми се появява следният надпис на таблото "check vehicle security system", когато загасям двигателя и вадя ключа? Колата е Фиат Крома II . Ще се радвам да разбера от къде идва грешката.Поздрави!
            При мен имаше същия проблем преди да сменя акумулатора и при студено време. В интерес на истината, температурите от тогава не са падали толкова и не знам коя е конкретната причина. Имах усещането, че при студено време ключа се върти по-трудно и не прави добър контакт. П.П. При мен беше при палене.
            207 тиква автомат
            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Леле какво се е случило..!? Защо са се качили толкова много постове? Някой трябва да разчисти.... Sorry.
              Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

Колеги, благодаря ви много за бързите отговори! Тия дни замеря алтернатора и акумолатора. Като цяло това ми го изписва всеки път като изгася колата. Случвало се е дори да ми светва жълтата лампа с ключа, при повторно палене. Бях в сервиза на Фиат в Пловдив, но от там ми казаха ,че няма никакъв проблем (след като я закачиха с компютъра). Колега @trota - темпомата ми работи за сега :DДруго да питам : Единият ми от двата ключа не иска да отключва и да пали , какво мога да напрвя. При покупката не ми дадоха Code картата. Има ли някакъв шанс да си обуча този ключ и дали не иска само смяна на батерия или нещо от сорта?
                Grande Punto 1.3 75 hp

Коментар

Лесно ще провериш батерията - извади я от работещия ключ и я сложи в другия и виж дали ще запали. Много лесно се вади, като извадиш аварийния метален ключ и я издърпаш за ухото дето се вижда. Иначе проблема със светещата лампа, ако всичко е наред по тоците, следва разглобяване на ключалка и почистване на всичко вътре с контактен спрей. Вътре има около 10-тина малки цека ключета и ако са замърсени се случва да блокират в натиснато положение и да светва лампата.
                  Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

Ключа "пали" и без батерия.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

staik написа:
                      При покупката не ми дадоха Code картата. Има ли някакъв шанс да си обуча този ключ и дали не иска само смяна на батерия или нещо от сорта?
                      Дали може да се обучи, не знам, но можеш да си поръчаш картата в АИ срещу 80 кинта.
                      BO написа:
                      Точно! Ама май трябваше да се пъхне в отвора до главния контакт и тогава.
                      207 тиква автомат
                      новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
                        Пъхаш си го както си го пъхаш и въртиш както си го въртиш, без значение дали има или няма батерия.п.п. Звучи ми като извадка от инструкциите за експлоатация на вибратор.
                        A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
                          п.п. Звучи ми като извадка от инструкциите за експлоатация на вибратор.
                          207 тиква автомат
                          новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
                            staik написа:
                            При покупката не ми дадоха Code картата. Има ли някакъв шанс да си обуча този ключ и дали не иска само смяна на батерия или нещо от сорта?
                            Дали може да се обучи, не знам, но можеш да си поръчаш картата в АИ срещу 80 кинта.
                            BO написа:
                            Ужасно съм разочарован от АИ Пловдив, които ги представляват Балкан Стар. Първо ме прехвърлиха на 3 номера, защото не този отговарял - ми другия. След което "уважаемият" служител не си вдигаше телефона 3 дена, след което се наложи пак да звъня на основния номер и да ги помоля вижливо да ми се отговори на обаждането.Както и да е.... свързах се с "гурото" на Фиат в Пловдив и ми се каза цифра от порядъка на 160-180 лв. (дори и той не знаеше и не можеше да провери колко точно струва).
                            Grande Punto 1.3 75 hp

Коментар

staik написа:
                              Ужасно съм разочарован от АИ Пловдив, които ги представляват Балкан Стар. Първо ме прехвърлиха на 3 номера, защото не този отговарял - ми другия. След което "уважаемият" служител не си вдигаше телефона 3 дена, след което се наложи пак да звъня на основния номер и да ги помоля вижливо да ми се отговори на обаждането.Както и да е.... свързах се с "гурото" на Фиат в Пловдив и ми се каза цифра от порядъка на 160-180 лв. (дори и той не знаеше и не можеше да провери колко точно струва).
                              Какъв шок

Коментар

Working...
                              X