Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Болтове - джанти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Болтове - джанти

Колеги дайте един точен размер на тея болтове, имам един мой гумаджия все при него ходя, вече не иска ми слага летите болтовете къси били, стартер сменях пак скоро майстора и той ми се разписка как съм ги карал така малко се завивали ли кво.... Накратко карам си с едни и същи болтове лети-железни, идея си нямам как се водят знам само това м12 1.25 но дължината каква трябва да е .... рових в един сайт видях 5 размера сигурно, харесах си едни от продавалника , момчето ми вика дълги за фланци били, ся си харесах други ама като незнам размера
    Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
    Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Примерно:http://olx.bg/boltove-za-dzhanti-fiat-i67821120
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

болтове за джанти

интересен въпрос и аз го имам този "проблем" с болтовете имам съмнение 4е са къси и незнам точен размер на дължината на болта за ляти 16ски оригинални фиатски за фиат купе... карам с някви стандартни фиатски оригинални но мисля 4е можеби сак къси ... някой знае ли има ли зна4ение
      мойта баба Яга
      (_-_)______////_______(_х_)
      http://vbox7.com/play:9363206a

Коментар

Сваляте едната джанта,мушкате един болт в отвора и мерите отзад(където джантата се опира до диска/барабана) колко стърчи-около 15мм е добре,ако е по-малко например 7мм мерите сегашните си болтове и добавяте още 8мм и това е дължина на болтовете.Успех.
        Bravo 1.9d 97г

Коментар

M5kov написа:
          ’’харесах си едни от продавалника , момчето ми вика дълги за фланци били’’ ... точно за тея става вапрос колега, момчето каза за 15мм фланци били, иначе докато писах темата ми драснаха от продавалника, там съм питал сигурно в над 10 обяви, та момчето е от Русе и се връщам тъкмо, купих болтове даже и секрети ми даде, дали ще паснат не знам тея дни ще кажа като сложа едната да премеря и размери ще напиша защото това е най-важното, за тях и питах. Ето какво си зех:
          Прикачени файлове

Коментар

nsn написа:
            Сваляте едната джанта,мушкате един болт в отвора и мерите отзад(където джантата се опира до диска/барабана) колко стърчи-около 15мм е добре,ако е по-малко например 7мм мерите сегашните си болтове и добавяте още 8мм и това е дължина на болтовете.Успех.
            Готово, ся пък излиза че са ми дълги - 20мм , това е много май ? Баси простотията
            Прикачени файлове

Коментар

Ред.
              "Без сърца, сме просто машини"
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

svetli4a написа:
                nsn написа:
                Готово, ся пък излиза че са ми дълги - 20мм , това е много май ? Баси простотията
                Болтовете са ти перфектни за тези джанти. Тези джанти оригинални на Фиат ли са?
                Bravo 1.9d 97г

Коментар

Специално за тея за които търся да , стиловски 17ки , имам още 2 др комплекта 14 OZ и 15 stilauto ,всичките са 4х98 с 58 център, при тях нз защо но обикновенните ми влизат повечко, даже бая повечко, просто тея стиловските им е мн странна дупката, конусовидна форма за това ми беше зор, дано си прав колега, тея дни ще пробвам измеря на място едната само, рано ми е да ги слагам още

Коментар

Слагаш джантата,затягаш новите болтове и завърташ леко на ръка.Ако опира някъде ще усетиш/чуеш и може да ги скъсиш.При мен гумаджия ми развали резбата на един от отворите,оправих я с метчик и сложих болт с 0,5 см по-дълъг,и не опира.
                    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

На задното нали, поне така бях чел някъде тук, че ако опира ще е отзад заради барабаните или нещо такова... може и да греша

Коментар

svetli4a написа:
                        На задното нали, поне така бях чел някъде тук, че ако опира ще е отзад заради барабаните или нещо такова... може и да греша
                        Да на задните е възможно да опира. А можеш ли да снимаш един до друг стар и нов болт? А там на снимката де беше опрял линийката щеше да е супер.
                        FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

Утре сутринта имам няколко пратки за еконта и като се върна ще ти ги снимам колега, някъде по обед ще е, че ся няма как , късите са завити за железарките, а и стана тъмно, а това за линията не го разбрах малко, но това дето съм снимал тея 20мм това е белязката от болта, в смисал вкарах болта в джантата маркирах го и маркираното го измерих - това което остава към главината, за това се опасявам да не опират много хлътна - не съм мерил просто дължината на болта ако това имаш предвид.

Коментар

Обещах да пиша. Сложих ги и пе..раското време - заваля сняг, ккато и да е не опират, но ще търся ся фланци и най-вероятно ще търся нови, но там вече ще трябва се мери. И друго на всеки от 3те комлекта джанти болта влиза различно на едни по дълбоко на др не , смисал че като се търсят такива болтове нестава отиваш ’’дай ми болт за лети джанти’ при мен късмет но можеше да не стане, най добре с джантата отиваш мериш и така. По сайтовете има поне 5-6 вида с различна дължина на резбата.

Коментар

Working...
                            X