Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

При запалване на студен мотор се чува бълбукане в купето

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

При запалване на студен мотор се чува бълбукане в купето

Здравейте, колеги. Колата е Фиат Пунто, 2002-ра година, 1.2 16в, спортинг. Имам я от няколко седмици, като през целия период на притежание ми прави впечатление, че при запалване на студен мотор, вътре в купето чувам нещо като врене, бълбукане на вода. Звукът наподобява разтопяване на лед, преминаване на вода през тръба, кипене. Няма свистене на въздух, а само бълбукане. Образно казано - все едно варите яйца на котлона и водата ври. Ако подавам повече газ на свободна предавка, шумът се засилва с повишаването на оборотите на двигателя. При палене на топъл мотор, звукът го няма. Говорих с предишния собственик, който ми е приятел и казва че много отдавна правила така и било нормално, но не знае от какво е и досега нямал проблеми.Карал съм доста коли, но такова нещо досега не съм виждал и чувал. От какво може да е провокирано това явление и проблем ли е изобщо?

Не е нормално.Сигурно има въздух в радиаторчето на парното и ще трябва да я обезвъздушиш.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

А има ли някаква опасност от прегряване или друг вид проблеми? И как е попаднал този въздух там? Да не би да е пробито радиаторчето?

Коментар

Отиди в някой сервиз, за нула време ще преточат антифриза и ще обезвъздушат.Въздуха може да е попаднал при смяна на антифриза, а може и през гарнитурата на главата да влиза, нямам представа.По-вероятно е да не е обезвъздушена правилно, така че иди да свършиш първо това.
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Звъннах в сервиз и тази вечер ще я оставя, за да може утре сутринта да я запалят студена, да чуят как бълбука и да видят откъде идва проблемът. Като ми кажат, ще го впиша в темата.

Коментар

Добре си направил, успех!
            Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Взех колата от сервиза. Казаха че са обезвъздушили системата и са проверили за наличие на симптоми на повредена гарнитура на главата, но такива нямало. Беше изстинала и като запалихме пак бълбукаше, както обикновено. Майсторите не знаят от какво може да е, а и там където бълбука, не минават тръби за водата, а само тези за климатика. Съветват ме да си карам спокойно и да не се притеснявам.

Коментар

Колега на мен и Уното и Типото ми винаги са бълбукали от време на време,а им няма нищо.Карай си така...по някое време изчезва.Друг път пак се появява-не е повод за притеснение.Може да затваряш очите и да си представяш,че морето се плиска в краката ти
                EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

white_shark написа:
                  Колега на мен и Уното и Типото ми винаги са бълбукали от време на време,а им няма нищо.Карай си така...по някое време изчезва.Друг път пак се появява-не е повод за притеснение.Може да затваряш очите и да си представяш,че морето се плиска в краката ти
                  При теб не е ли с кранче
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

С кранче са и двете,но аз имам стар навик като обърна на топло примерно октомври да не го пипам повече цяла зима,защото тия кранове текат и дали е с отворен кран или без като Пунто няма разлика.При първоначално отваряне тогава бълбука най-много.Но има и случаи ей така като поседи колата и като я запаля да се чува как бълбука пак...а крана е отворен на МАХ от месеци Сигурно някак влиза и преминава малко въздух ама те тия Фиати сами си се обезвъздушават(освен ако нямат газ),така че не виждам повод за притеснения.Въпросът е да не го дразни много колегата.Аз съм обезвъдушавал десетки пъти,нивото на антифриз е нормално,всички скоби са притегнати,няма течове и просто няма логика да влиза въздух ама го прави тоя номер.
                    EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                    Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Колегата да си провери водната помпа, ча на там клонят нещата.
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Мен не ме дразни, пък и сега в студа си представям че си варя топъл чай на котлона вкъщи и така докато загрее парното ми е топло и в купето Чудех се само дали е нормално, защото пътувам много с колата и не ми се иска някъде нещо да стане. Днес ми казаха че са я катерили по баири, за да я загреят максимално, но си държала перфектна температура, включвала си охлаждаща перка и т.нА относно водната помпа - на 30 000 километра е, заедно с всичките ремъци, ролки и термостата. За тях знам че трябва да се сменят на около 60 000 километра и затова не съм ги сменявал все още.

Коментар

Със същото Пунто съм, само че 1,2 8v. Има го същото бълбукане от известно време. Антифриз не губи и е обезвъздушавана 3 пъти - не е от това. Според мен проблем няма. Газ имаш ли?

Коментар

Working...
                          X