браво 1 и 6 трудно върти при топъл двигател проблема е следния когато е студена върти нормално но когато загрее превърта стартера едвам едвам само се чува вил вил и това е.чета за много такива проблеми с 1 и 4 1 и 6 двигатели браво брава ако някой има идея какво може да е нека да помогне благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
трудно върти бравото на топъл двигател
Collapse
X
-
колега сменяне какво ли не но проблема си остана моля ако някой се е сблъсквал с този проблем и знам че хората не са никак малко защото съм чел във форума за много такива случеи с браво брава 1 и 4 или 1 и 6 двигатели 5 години вече ме мъчи това нещо съмнявам се вече че проблема е самият двигател
Коментар
-
А смени ли акумулатора? За проба поне. Аз имах подобна драма, първо палене - без проблем. Като покарам малко и опитам пак, осезаемо въртеше по-трудно, дори на моменти и спираше. След сваляне на стартера се оказа че си е наред, дори втулките бяха неразличими от новите.При едно профилактично сваляне за зареждане на акумулатора видях че само една клетка остава бистра, всички останали - мътилка. Последва нов акумулатор и проблема изчезна.Според мен част от активната маса вместо по плочите е била в електролита вече. Като започне алтернатора да го зарежда, а и колата го разклати, всичката тая утайка се вдига от дъното, отива между плочите и прави нещо като вътрешно "късно" и от стартовия ток вече почти нищо не остава.ПП Освен стартиране и напрежението се подобри, от 13,8 сега е твърдо над 14. Явно акумулатора е бил и приличен консуматорFiat Brava 1,2 16V SX и колело
Коментар
-
garona77 написа:колега сменяне какво ли не но проблема си остана моля ако някой се е сблъсквал с този проблем и знам че хората не са никак малко защото съм чел във форума за много такива случеи с браво брава 1 и 4 или 1 и 6 двигатели 5 години вече ме мъчи това нещо съмнявам се вече че проблема е самият двигател
Коментар
-
popaay написа:garona77 написа:колега сменяне какво ли не но проблема си остана моля ако някой се е сблъсквал с този проблем и знам че хората не са никак малко защото съм чел във форума за много такива случеи с браво брава 1 и 4 или 1 и 6 двигатели 5 години вече ме мъчи това нещо съмнявам се вече че проблема е самият двигател
Коментар
-
garona77 написа:ivel написа:колега ,смени си втулките на стартера с нови и грамотно монтирани и няма да имаш проблемFiat Brava 1,2 16V SX и колело
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар