Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

трудно върти бравото на топъл двигател

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

трудно върти бравото на топъл двигател

браво 1 и 6 трудно върти при топъл двигател проблема е следния когато е студена върти нормално но когато загрее превърта стартера едвам едвам само се чува вил вил и това е.чета за много такива проблеми с 1 и 4 1 и 6 двигатели браво брава ако някой има идея какво може да е нека да помогне благодаря предварително

Сваляй стартера за ремонт(втулки).
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

Може да се нуждае и само от почистване и смазване.
      Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
      ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

колега сменяне какво ли не но проблема си остана моля ако някой се е сблъсквал с този проблем и знам че хората не са никак малко защото съм чел във форума за много такива случеи с браво брава 1 и 4 или 1 и 6 двигатели 5 години вече ме мъчи това нещо съмнявам се вече че проблема е самият двигател

Коментар

А смени ли акумулатора? За проба поне. Аз имах подобна драма, първо палене - без проблем. Като покарам малко и опитам пак, осезаемо въртеше по-трудно, дори на моменти и спираше. След сваляне на стартера се оказа че си е наред, дори втулките бяха неразличими от новите.При едно профилактично сваляне за зареждане на акумулатора видях че само една клетка остава бистра, всички останали - мътилка. Последва нов акумулатор и проблема изчезна.Според мен част от активната маса вместо по плочите е била в електролита вече. Като започне алтернатора да го зарежда, а и колата го разклати, всичката тая утайка се вдига от дъното, отива между плочите и прави нещо като вътрешно "късно" и от стартовия ток вече почти нищо не остава.ПП Освен стартиране и напрежението се подобри, от 13,8 сега е твърдо над 14. Явно акумулатора е бил и приличен консуматор
          Fiat Brava 1,2 16V SX и колело

Коментар

При мен беше същото и се оказа акумулатора.
            Fiat 1.4 12V
            Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
            Да си втори значи да си първи сред загубилите.
            Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

garona77 написа:
              колега сменяне какво ли не но проблема си остана моля ако някой се е сблъсквал с този проблем и знам че хората не са никак малко защото съм чел във форума за много такива случеи с браво брава 1 и 4 или 1 и 6 двигатели 5 години вече ме мъчи това нещо съмнявам се вече че проблема е самият двигател
              Имам твоя проблем, само че на топъл и студен! Само че колата е Пунто мк2, като купих колата ме предупреди предишния собственик, че е сменил акумулатора заради този проблем, след 2 години и аз купих пак акумулатор заради същия проблем. За това търся сега друг стартер, проблема не е във втулките защото ги смених и проблема си остана!

Коментар

popaay написа:
                garona77 написа:
                Имам твоя проблем, само че на топъл и студен! Само че колата е Пунто мк2, като купих колата ме предупреди предишния собственик, че е сменил акумулатора заради този проблем, след 2 години и аз купих пак акумулатор заради същия проблем. За това търся сега друг стартер, проблема не е във втулките защото ги смених и проблема си остана!
                преди 2 години въртеше нормално понякога първият оборот беше малко труден но сега след две години и половина почна да го прави постоянно ще се наложи да взема нов акумулатор същото го прави и когато с предницата е надолу под наклон ако и при теб е същото моля напиши просто се чудя от къде идва този проблем като по стартера всичко е нормално как на студено върти нормално а на топло не може смазвам го стартера леко облекчава въртенето като изтрие креста след два месеца и почва пак да мъчи

Коментар

Я провери бендикса дали отговаря за твоята кола.Може да е сменян и да не отговарят броя зъби,стъпка,форма.

Коментар

iliyan написа:
                    Я провери бендикса дали отговаря за твоята кола.Може да е сменян и да не отговарят броя зъби,стъпка,форма.
                    трети стартер все същото маси кабели всичко проверено. Как да проверя дали за тяга мотора

Коментар

Другото което остава,но е играчка-смяна или завъртане на зъбния венец на маховика.

Коментар

iliyan написа:
                        Другото което остава,но е играчка-смяна или завъртане на зъбния венец на маховика.
                        точно и аз в това се съмнявам но защо само при загрял двигател

Коментар

колега ,смени си втулките на стартера с нови и грамотно монтирани и няма да имаш проблем

Коментар

ivel написа:
                            колега ,смени си втулките на стартера с нови и грамотно монтирани и няма да имаш проблем
                            ще отида в събота при стругар да ги направи по оста на ротора. Но ме съмнява защото са като нови, и ще пиша дали проблема е решен

Коментар

garona77 написа:
                              ivel написа:
                              ще отида в събота при стругар да ги направи по оста на ротора. Но ме съмнява защото са като нови, и ще пиша дали проблема е решен
                              Проблема при втулките е когато са много (ама много) износени, повече отколкото е въздушната междина между статора и ротора. При което ротора направо задира в статора. Стартера е сметнат да може да преодолее компресията на двигателя, и да го завърти доста бързо, мислиш ли че 2 малки месингови втулки ще го спрат? Освен ако не са грешен размер, и при монтажа няма никаква хлабина с оста на ротора. ПП Като го свалиш, вместо при стругар, го дай на жената.Да го пекне във фурната на 60-70 градуса и пробвай (но с работни ръкавици, не тия за фурната ) дали е блокирал ротора. После потърси някой колега с нов акумулатор и ги разменете за няколко дни...
                              Fiat Brava 1,2 16V SX и колело

Коментар

Working...
                              X