Здравейте, Имам следнив въпрос на това кръстовище - http://goo.gl/maps/8BfnM при условие, че имам светещ червен светофар, обаче свет и зелена секция за надясно се оказва, че може да преминеш, но не си с предимство. В закона за движение по пътищата точно това е описано."Чл.35,ал.4 от ЗДвП "Завой надясно е позволен при червена светлина на светофара само при наличие на съответен пътен знак или светлинен сигнал, като водачът е длъжен да пропусне пешеходците, да не пречи на движението и да завие, когато се е уверил, че пътят е свободен за преминаване".Обаче това е предпоставка за катастрофа, тъй като няма как да знаеш тези от ляво които се движат препендиколярно дали са на червено или на зелено. Тоест тук трябва въпреки , че съм на зелено да се огледам и чак тогава да преминавам ако няма движение. Но според моето мнение щом ти свети зелено трябва да си с предимство. Въпреки , че моето мнение може да противоречи с закона, но това си е само мое лично мнение.Ако може някой да си изкаже мнението относно тази тема
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относо предимство при светеща зелена секция
Collapse
X
-
Re: Въпрос относо предимство при светеща зелена секция
skarabeq написа:Но според моето мнение щом ти свети зелено трябва да си с предимство.
-
Re: Въпрос относо предимство при светеща зелена секция
Hristian_Aleksiev написа:skarabeq написа:Но според моето мнение щом ти свети зелено трябва да си с предимство.
Коментар
-
На светофар с такава секция...какво те интересува другите на какво преминават? Ти минаваш последен като ти е чист пътя. Това е смисъла на тая секция. Обикновено се слага там, където има линия на градския транспорт и това и е смисъла- да не се бави трафика, но цената на това е, че нямаш предимство.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар