Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Замръзнали скорости фиат пунто мк2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Salvador написа:
    Обичайно слабо място на почти всяка кола, на която скоростите се управялват с жило.С времето не само уплътненията, ами и обвивката на самия кожух си заминава и вътре влиза вода и кал. От тоя момент нататък, на целия механизъм не му остава много-износва се супер бързо и един ден въобще оставаш без скорости.Лошото при Пунто е, че смяната е толкова трудна, че до сега знам двама човека, на които им се появи проблем в този механизъм и двамата предпочетоха да си продадат колите, вмсето да ги оправят.Нямам идея каква е там конструкцията, но нещо имам спомен да са ми разправяли за сваляне на скорости...
    Под механизъм имаш в предвид избирача на скоростите ли ? Този който се намира в/у СК .Ако да той се сваля при свалена скоростната кутия. Но пък не съм чул Пунто да има проблем със избирача, обикновенно замръзнали или ръждясали жила.Та по темата колега махни акумулатора откачи жилата от СК , там са на ябълки. Махни двете контра скоби и измъкни жилата назад и надолу .Махаш термо щита (над генерацията) и отваряш капака на лоста (8 видий) откачаш жилата (пак са на ябълки) и пак махаш двете контра скоби.Сега вече вадиш жилата навън , внасяш ги на топло и с помощта на спрей (смазка) ги раздвижваш.Мажеш обилно със грес и по обратен ред връщаш жилата на колата.За по лесна работа е по добре да е на канал.Изпитано и решено по този начин.ПС: Колега Salvador и аз имах този проблем и не продадох колата.
    Шофирай разумно, на пътя не си сам.
    Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
    Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
    Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Това съм запомнил-че е често срещан проблем и че смяната е много трудна.Сега ме изненадвате с тия снимки, не изглежда кой знае колко претрупано под колата.

Коментар

кола

На старото Пунто мк1 е повече работа тук е по изчистено и е от пластмаса Виж и ябълките -където се закачват жилата да не са износени
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ето как изглеждат нещата под акумулатора.Въжда се че маншоните са скъсани и има леко ръждичка по буталцата.Напръсках ги със някаква водоотблъскваща и предпазваща от ръжда смазка.След това намазах със синя грес която ползват за заместване на гумени уплътнения при камиони издържа от -70 до +160.Да видим при следващото застудяване дали ще има ефект.
          Прикачени файлове

Коментар

vgroove написа:
            Ето как изглеждат нещата под акумулатора.Въжда се че маншоните са скъсани и има леко ръждичка по буталцата.Напръсках ги със някаква водоотблъскваща и предпазваща от ръжда смазка.След това намазах със синя грес която ползват за заместване на гумени уплътнения при камиони издържа от -70 до +160.Да видим при следващото застудяване дали ще има ефект.
            Както писах по горе, при мен точно това упражнение помогна и вече 2 години нямам подобни проблеми.

Коментар

Можеше преди да ги омажеш да ги нагрееш малко със сешоар, така че, ако е имало вода да се изпари, но нищо, дано изкарат.
              "Без сърца, сме просто машини"
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Working...
              X