Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Светна ми червения engine check

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Светна ми червения engine check

Здравейте! Колата е Fiat Punto 1.9 JTD 80 к.с.Преди 20 мин запалих без проблем при -9 градуса. Нямаше нищо на таблото единствено за свещите понеже 2 са изгорели. Пристигнах след 5 км и ми беше светнала червената лампа engine check .Изключих и запалих и пак свети. Мога ли да запаля и да се придвижвам така до сервиз или да викам да ме дърпат?Знам че сигурно е писано по темата много но съм от телефон и е спешно. Моля за съвет.По пътя усетих на няколко пъти придърпвания и колата като че ли не вървеше.Грешен раздел-> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

Днес ударих на камък. Не успях да запаля. Светнаха ми Fiat Code, червения волан, ABS, червен Engine Check, часовника на таблото ми се рестартира сам на 00:00, стрелката за горивото се вдигаше чак след 15-20 секунди след 3тия опит за палене, не успях да се свържа с OBD2, за да прочета грешките. Акумулатора се изтощи...Може би тези индикации светнаха заради изтощения акумулатор, но все пак вчера запалих на -9, а днес на -6 не успях.Сега го зареждам.

Коментар

:D Много весела тема...veskoy, акомулатора ти е бил слаб, затова са ти светкали лампите и ти се е рестартирал часовника. А това: "Нямаше нищо на таблото единствено за свещите понеже 2 са изгорели", това оправили го? И с това си направо за "бисерите" ни. Не ми се сърди, но недоумявам, как с 2 изгорели свещи изобщо си запалил, камо ли "...Пристигнах след 5 км и..."Б*си и двигателите правят от Фиат, А?
      Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
      Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
      Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Чека свети при много работи,зареди Аку-то и сесвъжи с колата и напиши каква е грешката.
        Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
        И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
        .

Коментар

Разбирам, че свещите не са сложени за украса, но тъй като колата ми палеше без проблем все отлагах (моя грешка), а и се подведох от писаното във форума, че доста хора си палели и с по една и "без работещи свещи" jtd-тата :D. Приемам една от възможните причини да е тази.Не ти се сърдя, но всеки тръгва от някъде. За първи път се сблъсквам с такъв проблем и си казвам всичко.Та оставих акумулатора да се зарежда и утре ако успея да запаля ще прочета грешките и ще пиша..Off topic:Извинявам се на модераторския екип за двойно пуснатата тема, което не е било умишлено. Пуснах темата от телефона и явно при даването назад в мобилната версия на хром заявката се е изпратила отново и въобще не бях разбрал, че съм пуснал два пъти темата.

Коментар

Working...
          X