Здравейте колеги,За много години първо имам два въпроса,прочетох доста теми и някой неща ми се изясниха,но пак да попитам.1,Имам теч на нафта доста при това като запаля и отпред вдясно си става локвичка това само като е студена,карах я на сервиз стоя цял ден и ми казаха че не е текла и всичко е ок.Вечерта пак протече.2,Днес колата не иска да запали,давам на контакт всичко си светва и се чува едно чукане само,това се случи и лятото няколко пътимислих че е акумулатор купих нов,но явно не е,имам аларма имобилайзера си зарежда,не знам дали е стартер или климоред?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Стило 1,9 JTD
Collapse
X
-
Възможните места за теч отдясно са нафтовата помпа и един пластмасов съд с четири маркуча.(Не знам преливник ли е или изравнител).Поне при мен течеше от тези две места. Въпросният пластмасов съд е поредната недомислица при Стило.Изработен е от две части,съединени вероятно на преса.Е,тече точно от мястото на сглобката.Аз го излекувах,като го нагрях с топъл въздух и с плоска отверка го премачках.Получи се грубо и грозно,но теча изчезна. Ще го откриеш лесно-тънкия маркуч на обратната нафта влиза в него.Има още три маркуча.Закрепен е с два дълги болта 6мм. Теча от помпата трудно ще го видиш.По-лесно се открива с напипване.Би трябвало да е омазана в долния край. Има обаче и друг вариант:при наличие на кора под двигателя да тече от друго място,а там да се събира нафтата.По-добре я закарай до Ямбол.Там има човек,който знае какво да прави.Octavia RS
Evo 10-служебната играчка.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар