Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с алтернатор и смяната му.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с алтернатор и смяната му.

Знам,че има теми по въпроса но ми е спешно.1,Мога ли да сложа на Браво 1,6 алтерратор от Браво дизел?2,Проблем ли ще е разликата в амперите 85/1003.Как се сваля полуоската за да сменя алтернатора?
    FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
    Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Няма нужда да сваляш полуоската
    "Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Коментар

ilian4o88 написа:
      Няма нужда да сваляш полуоската
      Аз го свалях веднъж за да му сменя четките и така и не можах да го измъкна (смених ги на място без за го вадя)до колкото знам или се сваля полуоска или хидравлична помпа.

Коментар

На един приятел с 1.6 алтернатора го измъкнахме отгоре, не помня какво разглабяхме, но излезе отгоре.
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Бе то че по як алтернатор ОК ама гледай хубаво дали ще ти пасне на стойката . Иначе щи нареже ремъка на парчета ... Аз така с алтернатор от 1.2 75 пунто на 1.1 на външен вид приличат раазликата е в задния крак , и шаибите им са еднакви , обаче с оказа ,че под шайбата има втулка ,на едното е по голяма на другото по малка от там идва разликата в стоенето. И познай как изкарах ремъка на ленти Аз си рециклирах моя на изуст го знам.
          >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

А някой ще сподели ли как се сваля полуоската.....?

Коментар

Алтернатора излиза отдолу ,сваля се една конзолка и с малко въртене излиза. Ако твърдо си решил да сваляш полуоска трябва да развиеш гайката на главината, да извадиш болта на шарнира и да го извадиш от шенкела, вадиш полуоската от шенкела и ще имаш място да я местиш без да я вадиш от кутията.
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                Алтернатора излиза отдолу ,сваля се една конзолка и с малко въртене излиза. Ако твърдо си решил да сваляш полуоска трябва да развиеш гайката на главината, да извадиш болта на шарнира и да го извадиш от шенкела, вадиш полуоската от шенкела и ще имаш място да я местиш без да я вадиш от кутията.
                Коя конзолка се сваля за да се извади алтернатора без да се сваля полуоската?

Коментар

Сваляш смукателния колектор и вадиш от горе.

Коментар

ALFA SPIDER написа:
                    Сваляш смукателния колектор и вадиш от горе.
                    Колега може би бъркаш всмукателния колектор с изпускателния....

Коментар

Working...
                    X