Колеги! Някой знае ли как се регулират фаровете на Пунто 2? Ел, корекцията им работи и ги сваля и вдига, но не ми е достатъчно - светят прекалено близо пред колата и нищо не виждам. Отзад на всеки фар има по 2 врътки, но каква е зависимостта между тях? Как точно мога да вдигна светлинния сноп още нагоре? Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се регулират фаровете на Пунто 2?
Collapse
X
-
Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
https://www.fiat-uno.org/
-
Re: Как се регулират фаровете на Пунто 2?
Hristo Dimov написа:Колеги! Някой знае ли как се регулират фаровете на Пунто 2? Ел, корекцията им работи и ги сваля и вдига, но не ми е достатъчно - светят прекалено близо пред колата и нищо не виждам. Отзад на всеки фар има по 2 врътки, но каква е зависимостта между тях? Как точно мога да вдигна светлинния сноп още нагоре? Поздрави!
Коментар
-
Благодаря ти колега, но да уточня какво съм разбрал чрез опити:1. Врътката зад късите регулира само тях по хоризонтала.2. Врътката зад дългите регулира само тях по вертикала.Въпросът е защо секциите не са заедно, т.е не се движи цялата вътрешност на фара, а само отделно - късите по хоризонтал - без да мога да ги вдигна достатъчно? И защо когато се опитам да въртя тази врътка на късите, ел . моторчето се опитва да ги коригира само? Може би начинът е да се спре захранването на фара, т.е да го сваля и да го огледам по-обстойно?Поздрави!
Коментар
-
Hristo Dimov написа:Благодаря ти колега, но да уточня какво съм разбрал чрез опити:1. Врътката зад късите регулира само тях по хоризонтала.2. Врътката зад дългите регулира само тях по вертикала.Въпросът е защо секциите не са заедно, т.е не се движи цялата вътрешност на фара, а само отделно - късите по хоризонтал - без да мога да ги вдигна достатъчно? И защо когато се опитам да въртя тази врътка на късите, ел . моторчето се опитва да ги коригира само? Може би начинът е да се спре захранването на фара, т.е да го сваля и да го огледам по-обстойно?Поздрави!Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
todorshalev написа:Hristo Dimov написа:Благодаря ти колега, но да уточня какво съм разбрал чрез опити:1. Врътката зад късите регулира само тях по хоризонтала.2. Врътката зад дългите регулира само тях по вертикала.Въпросът е защо секциите не са заедно, т.е не се движи цялата вътрешност на фара, а само отделно - късите по хоризонтал - без да мога да ги вдигна достатъчно? И защо когато се опитам да въртя тази врътка на късите, ел . моторчето се опитва да ги коригира само? Може би начинът е да се спре захранването на фара, т.е да го сваля и да го огледам по-обстойно?Поздрави!
Коментар
-
Hristo Dimov написа:Колата имаше лек удар отпред. Друга кола при маневри на паркинг спря в предната ми броня...Не съм свалял бронята, за да проверя дали гредата под нея е много крива, но и фаровете бият долу! Предполагам, че това е истинската причина да не мога да ги вдигна нагоре. Фаровете външно, а и самата броня са здрави...Благодаря на колегите за съветите! Весели празници!Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар