Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се регулират фаровете на Пунто 2?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се регулират фаровете на Пунто 2?

Колеги! Някой знае ли как се регулират фаровете на Пунто 2? Ел, корекцията им работи и ги сваля и вдига, но не ми е достатъчно - светят прекалено близо пред колата и нищо не виждам. Отзад на всеки фар има по 2 врътки, но каква е зависимостта между тях? Как точно мога да вдигна светлинния сноп още нагоре? Поздрави!

Re: Как се регулират фаровете на Пунто 2?

Hristo Dimov написа:
    Как точно мога да вдигна светлинния сноп още нагоре? Поздрави!
    Със тази тази гайка, тя вдига/сваля целия фар нагоре/надолу.
    Прикачени файлове
    Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
    Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
    Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
    Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

https://www.fiat-uno.org/

Коментар

Hristo Dimov написа:
      Колеги! Някой знае ли как се регулират фаровете на Пунто 2? Ел, корекцията им работи и ги сваля и вдига, но не ми е достатъчно - светят прекалено близо пред колата и нищо не виждам. Отзад на всеки фар има по 2 врътки, но каква е зависимостта между тях? Как точно мога да вдигна светлинния сноп още нагоре? Поздрави!
      Порови през търсачката. Има една тема в която е дадена схема как се регулират фаровете. Обяснена е доста подробно. Иначе реглажа става с двете врътки, едната е за нагоре/надолу другата за наляво/надясно. Важното е да знаеш, че се регулират само късите. Ако фара е наред дългите трябва да се получат сами, след като нагласиш късите.
      Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
      Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Благодаря ти колега, но да уточня какво съм разбрал чрез опити:1. Врътката зад късите регулира само тях по хоризонтала.2. Врътката зад дългите регулира само тях по вертикала.Въпросът е защо секциите не са заедно, т.е не се движи цялата вътрешност на фара, а само отделно - късите по хоризонтал - без да мога да ги вдигна достатъчно? И защо когато се опитам да въртя тази врътка на късите, ел . моторчето се опитва да ги коригира само? Може би начинът е да се спре захранването на фара, т.е да го сваля и да го огледам по-обстойно?Поздрави!

Коментар

Аз ходих да ми ги регулират. По 5 лв на фар със специална машина и стана много добре

Коментар

Hristo Dimov написа:
            Благодаря ти колега, но да уточня какво съм разбрал чрез опити:1. Врътката зад късите регулира само тях по хоризонтала.2. Врътката зад дългите регулира само тях по вертикала.Въпросът е защо секциите не са заедно, т.е не се движи цялата вътрешност на фара, а само отделно - късите по хоризонтал - без да мога да ги вдигна достатъчно? И защо когато се опитам да въртя тази врътка на късите, ел . моторчето се опитва да ги коригира само? Може би начинът е да се спре захранването на фара, т.е да го сваля и да го огледам по-обстойно?Поздрави!
            Фара оригинален ли е ? Здрави ли са му ушетата? Колата да е претъпявала удар от пред.Ако Фара е оригинален и ушетата са здрави и няма удари, то трябва да отвиеш малко винта показан от FIRE 8V.
            Шофирай разумно, на пътя не си сам.
            Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
            Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
            Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

todorshalev написа:
              Hristo Dimov написа:
              Фара оригинален ли е ? Здрави ли са му ушетата? Колата да е претъпявала удар от пред.Ако Фара е оригинален и ушетата са здрави и няма удари, то трябва да отвиеш малко винта показан от FIRE 8V.
              Колата имаше лек удар отпред. Друга кола при маневри на паркинг спря в предната ми броня...Не съм свалял бронята, за да проверя дали гредата под нея е много крива, но и фаровете бият долу! Предполагам, че това е истинската причина да не мога да ги вдигна нагоре. Фаровете външно, а и самата броня са здрави...Благодаря на колегите за съветите! Весели празници!

Коментар

Hristo Dimov написа:
                Колата имаше лек удар отпред. Друга кола при маневри на паркинг спря в предната ми броня...Не съм свалял бронята, за да проверя дали гредата под нея е много крива, но и фаровете бият долу! Предполагам, че това е истинската причина да не мога да ги вдигна нагоре. Фаровете външно, а и самата броня са здрави...Благодаря на колегите за съветите! Весели празници!
                Все пак за да ги коригираш използвай Винта който споменах по горе.
                Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Working...
                X