Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви видове габаритни крушки има?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Търся някакви по нестандартни. Може да са диоди или крушки, но ми кажете размер и има ли нещо специфично при поставянето им?

Аз бях с едни сини габарити - диодчета, купих си ги от Бриколаж за 1.95, и както се очаква - изгоряха за 2 месеца. Сега съм с някакви бели (наистина светят бяло). Специфичното е, че ако са диодчета и като ги поставиш не светят, трябва да ги обърнеш. Иначе са без фасонка-една гола плстмаса с две жички. :D
    Fiat Bravo 1.9 JTD / Fiat Bravo II 2.0 Multijet
    www.fiat-bg.org/forum

Коментар

Ако поне малко разбираш от електроника и от време на време се почесваш с поялника по главата, можеш да си направиш и сам диодни габарити. не е необходимо да даваш по лев и нещо за едната, защото запалките с диодните фенерчета( имам предвид тези, които светят ) са по 50-60 стотинки едната. Цветът вече е въпрос на избор.
      TEMPRA 1,9D 1994г. седан - преди
      ТЕMPRA 1,9TDS 1993г. комби - сега
      НЕ КАРАЙ С ПО-ГОЛЯМА СКОРОСТ ОТ ТАЗИ, С КОЯТО МОЖЕ ДА ЛЕТИ ТВОЯ АНГЕЛ-ХРАНИТЕЛ

Коментар

Аз лично съм си сложил диодна компилация от 3 диода направени като за куплунг на габарити, но за съжаление не знам от къде са купувани, а на тях пише само "WHITE 12V DC"Светят готино :D
        Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.

Коментар

Аз днес си сложих сини габарити и много яко светят. Но искам да попитам ченгетата могат ли да се заядат за тях, защото доколкото знам, не може със сини и червени светлини извън купето...
          Coupe 1.8 16V

Коментар

RAADOO написа:
            Аз днес си сложих сини габарити и много яко светят. Но искам да попитам ченгетата могат ли да се заядат за тях, защото доколкото знам, не може със сини и червени светлини извън купето...
            Май могат!

Коментар

RAADOO написа:
              Аз днес си сложих сини габарити и много яко светят. Но искам да попитам ченгетата могат ли да се заядат за тях, защото до колото знам, не може със сини и червени светлини извън купето...
              Честно казано не виждам смисъл от подобни гимнастики! Кога ще карате на габарити при положение, че ни принудиха да караме на къси? Единстевено габаритите могат да влезнат в употреба при спрял автомобил и при работещ двигател, нашите фиатки знаете, как са конструирани. Другото е да ги ползвате след март догодина! А, че могат да се заядат куките-това е сигурно.
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Аз имах предвид за някой по-мощни диоди, които да спомогнат за по-добре осветеност на пътя. Иначе сега съм със Осрам +50% на късите и съм много доволен.

Коментар

Аз на моята Темпра сложих сини диоди, дори и при включени къси пак има един син оттенък, който се забелязва, а вечер ефектът е много добър.А за по-добра осветеност не знам доколко биха ти помогнали габаритите. :D

Коментар

Vladim написа:
                    ..Единстевено габаритите могат да влезнат в употреба при спрял автомобил и при работещ двигател, нашите фиатки знаете, как са конструирани..
                    Как са конструирани? Що да не може да угасиш и да я оставиш на габарити? Иначе по темата: има едни крушки на Philips, които светят БЯЛО и са точно за габарити предназначени.
                    FIAT Tipo 1,4mi - EX
                    Alfa Romeo 146ti - EX
                    Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

tonov написа:
                      Vladim написа:
                      ..Единстевено габаритите могат да влезнат в употреба при спрял автомобил и при работещ двигател, нашите фиатки знаете, как са конструирани..
                      Как са конструирани? Що да не може да угасиш и да я оставиш на габарити? Иначе по темата: има едни крушки на Philips, които светят БЯЛО и са точно за габарити предназначени.
                      Kолко пари са ?

Коментар

Не са от най-евтините Ето едни примерни цени.
                        FIAT Tipo 1,4mi - EX
                        Alfa Romeo 146ti - EX
                        Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

Във всеки по голям магазин в който има и авточасти има голямо разнообразие от всякакви такива глезотиики сини, зелени, пембени... И са на прилични цени има и некви комплекти от крушки всякакви видове за по 6-7лв (куча марка) има мигач, габарит, стоп... цял комплект те вече са на различни стандарти в зависимост от колата и вида им .... Има лампи всекакви!!! :D

Коментар

tonov написа:
                            Като я угасиш и оставиш на габарити просто няма да свети нищо!
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                              tonov написа:
                              Като я угасиш и оставиш на габарити просто няма да свети нищо!
                              Влади а като врътнеш ключа една позиция към теб :D
                              Punto SX 1.1 55

Коментар

Working...
                              X