M5kov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Punto 1.1 55кс - мнения?
Collapse
X
-
-
Ааа не колега, аз не препоръчвам нищо само констатирам. Ако искаш най-евтино-ГТ, искаш кола нисък клас-Х пари, кола по-висок клас - 1,5Х пари. Казвам го така понеже да имаш кола има един минимум от разходи, от който не можеш да избягаш. За това казах, че всяко удоволствие се заплаща със съответната цена. И за да обобщя цялата работа, през моите очи малко ми изглежда като една поговорка " Иска да направи от пръдня-боя". Хем да е малка, да не се чупи, с малкия данък, да не гори много, да не разждясва и да е до 1000лв. В крайна сметка ти си знаеш най-добре. Съвета на 5ков е мн удачен- отиди и разгледай няколко коли, покарай ги и си прецени тогава. УспехФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Bokrael написа:Данък 20лв1035лв за такъв тип кола каквато търся на година, едвали?!Отначало ще дам някой лев да я постегна, но съм сигурен, че няма как да стигне тези пари за поддръжка.Не е нужно да ме пращате на маршрутка, рикша, водно колело и тн. Търся си КОЛА, просто искам да ми е ВЪЗМОЖНо най-евтино, че може и по-евтино всички знаем. По-същата логика, към колегата, който препоръча карта за градския транспорт, дай да ходим пеша направо, защо трябва да си взимаме карта за 30лв?"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Колега Bokrael. Тук сме различни, но поне сме откровени.Всеки от нас разсъждава от собствената си камбанария, но има нещица по колите ни ( и нас самите де),които зависят от времето, физичните закони и късмета, ако щеш.Аз имах едно Уно ( писах за него ), което спрях да карам преди 7 години. Закарах сиго в двора и си го оставих да "умира" бавно, блажено и...заслужено. Перфектно изглеждащакола без видими следи от ръжди ( освен под вратата и леко по праговете). Добре работещ двигател, койтов последно време започна да пълни и картера с бензин ( друга тема ), но пък ВЕЧЕ трябваше да се бръкна в джобаза нова бензинова помпа ( старата ми стана шумна и си отиваше явно), трябваше да сменям съединител, задните пружини - омекнаха, предните амортисьори бяха изтървали, ядеше ми и гуми, накладките не ми бяха първа младост, а накрая и спирачната помпа взе да сегъбарка. Абе падна от раз дет се вика...И понеже аз имам различни виждания за нещата нямаше как да продам тази кола с чиста съвест, а и не беше редно.Искаха ми я. Тогава беше 15 годишна ( точно на твоя хал сега ), но си беше дала душицата. Данъкът и беше 5 лв., сега е 5.80 лв. :P Не ми беше изгодно и да я стегна. Щеше да ми струва, точно толкова, колкото самата тя ...не струва. :P Дано си ме разбрал правилно. Или иначе казано. Според МЕН : Кола от този род на 20 + години за 1000 лева са си загуба на едни 1000 лева + съпътстващите таксипо придобиването и нова касичка за пълнене. Не можеш ли да устискаш малко. Дали ще събереш поне още 2000 лв. е почти същото, като да ги дадеш по колата за 1000 лв.и накрая пак ще си имаш една морална, физическа и духовна гробница.ПС: Това е моето мнение. Не е ангажиращо. Успех с изборът ти пък, какъвто и да е той.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
За моята Мултипла за 22 месеца притежание съм дал по нея точно 5776,28 лв. Това е сумата без горивото. Или средно месечно ми е излязла точно 262,56 лв. Това включва всички разходи без самото гориво. Демек данъци, застраховки, ремонти, аксесоари, масла и т.н. За тия пари съм минал точно 18799 километра. :DA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:За моята Мултипла за 22 месеца притежание съм дал по нея точно 5776,28 лв. Това е сумата без горивото. Или средно месечно ми е излязла точно 262,56 лв. Това включва всички разходи без самото гориво. Демек данъци, застраховки, ремонти, аксесоари, масла и т.н. За тия пари съм минал точно 18799 километра. :DA17DTС/S
Коментар
-
Чета разни работи, насам-натам и все по-често попаднам на мнения, че 1.2 60кс е моноинжекция, а не пълна?!Каква е истината?http://www.lancia-bg.com/forum/viewt.../lancia/y/1824
Коментар
-
ntodorov написа:BO написа:За моята Мултипла за 22 месеца притежание съм дал по нея точно 5776,28 лв. Това е сумата без горивото. Или средно месечно ми е излязла точно 262,56 лв. Това включва всички разходи без самото гориво. Демек данъци, застраховки, ремонти, аксесоари, масла и т.н. За тия пари съм минал точно 18799 километра. :DA20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Много ще ми е интересно да видя някой да си поръча такси лятото за морето. Да кажем за 1000 километра по 80 стотинки как дава накрая едни 800лв на баксиша. А, да и да му плаща спането и храната за една седмица докато те чака. Mr. GreenA17DTС/S
Коментар
-
ntodorov написа:Много ще ми е интересно да видя някой да си поръча такси лятото за морето. Да кажем за 1000 километра по 80 стотинки как дава накрая едни 800лв на баксиша. А, да и да му плаща спането и храната за една седмица докато те чака. Mr. GreenA20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
ntodorov написа:Не ми беше изгодно и да я стегна. Щеше да ми струва, точно толкова, колкото самата тя ...не струва. :P Дано си ме разбрал правилно. Или иначе казано. Според МЕН : Кола от този род на 20 + години за 1000 лева са си загуба на едни 1000 лева + съпътстващите таксипо придобиването и нова касичка за пълнене. Не можеш ли да устискаш малко. Дали ще събереш поне още 2000 лв. е почти същото, като да ги дадеш по колата за 1000 лв.и накрая пак ще си имаш една морална, физическа и духовна гробница.ПС: Това е моето мнение. Не е ангажиращо. Успех с изборът ти пък, какъвто и да е той.
Коментар
-
Bokrael написа:Kay_ написа:Колега, за мен голяма или малка кола, като визирам Браво/а за голяма и Пунто за малка, имат много сходни разнозки. Имай в предвид, че купиш ли кола се почва: регистрация, смяна талон, данък, гражданска, преглед. Отделно няма как да купиш кола до 1000лв и да няма нищо за правене по нея. Гаранция, че до 2-3 месеца, ще се наложи да смениш нещо. Надявай се да е малко и до 100лв да го оправиш. Но може и да е голямо за 300лв. Закупуването на автомобил на 15+ години винаги крие рискове и е въпрос на късмет. За разхода на гориво...за Брава 1,4 в града ми е 12/100 в топлите дни, докато в студените 14/100. Ако караш редовно в големи задръствания може и 15-16/100. Предполагам, че на Пунто е сходно. Най-много с 1-2 литра по-малко да е. Успех при закупуването, дано попаднеш на хубав екземпляр.Щом някой го може, значи не е невъзможно !
Коментар
-
emdi написа:Bokrael написа:Kay_ написа:Колега, за мен голяма или малка кола, като визирам Браво/а за голяма и Пунто за малка, имат много сходни разнозки. Имай в предвид, че купиш ли кола се почва: регистрация, смяна талон, данък, гражданска, преглед. Отделно няма как да купиш кола до 1000лв и да няма нищо за правене по нея. Гаранция, че до 2-3 месеца, ще се наложи да смениш нещо. Надявай се да е малко и до 100лв да го оправиш. Но може и да е голямо за 300лв. Закупуването на автомобил на 15+ години винаги крие рискове и е въпрос на късмет. За разхода на гориво...за Брава 1,4 в града ми е 12/100 в топлите дни, докато в студените 14/100. Ако караш редовно в големи задръствания може и 15-16/100. Предполагам, че на Пунто е сходно. Най-много с 1-2 литра по-малко да е. Успех при закупуването, дано попаднеш на хубав екземпляр.ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
Kay_ написа:emdi написа:Bokrael написа:Kay_ написа:Колега, за мен голяма или малка кола, като визирам Браво/а за голяма и Пунто за малка, имат много сходни разнозки. Имай в предвид, че купиш ли кола се почва: регистрация, смяна талон, данък, гражданска, преглед. Отделно няма как да купиш кола до 1000лв и да няма нищо за правене по нея. Гаранция, че до 2-3 месеца, ще се наложи да смениш нещо. Надявай се да е малко и до 100лв да го оправиш. Но може и да е голямо за 300лв. Закупуването на автомобил на 15+ години винаги крие рискове и е въпрос на късмет. За разхода на гориво...за Брава 1,4 в града ми е 12/100 в топлите дни, докато в студените 14/100. Ако караш редовно в големи задръствания може и 15-16/100. Предполагам, че на Пунто е сходно. Най-много с 1-2 литра по-малко да е. Успех при закупуването, дано попаднеш на хубав екземпляр.Щом някой го може, значи не е невъзможно !
Коментар
-
Чааакай малко сега. Искаш да ми кажеш, че твоето Пунто в момента гори 7-7,5/100 бензин при условие, че града ти е трудно проходим, иначе гори 6,5/100. А извънградско 4,5/100? И това е кола на 15+ години. При условие, че в техническите характеристики за Пунто 1,1 55 пише 8/100 градско и 5,5/100 извънградско. Направо го пращай към Торино при инженерите от Фиат . За мен колега малко преувеличаваш. И пак ти казвам ако карашв Сф няма как да постигнеш това, което казваш (ако е вярно). Без да се обиждаш, но три коли на светофар не е задръстване. Днес минах 5км за 40минути, като си представи колко е работила на място колата и колко се е движила на 1ва-спиране и така множество повторения.ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар