Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Punto 1.1 55кс - мнения?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

M5kov написа:
    Чак 12 не знам, но едни 10 ще ги прави.Малка е мощността и за това разхода е по-висок, но пък поддръжката е по-евтина.
    Така е. Смятай щом на моята и виках "слончето на Странджа" ( от филма с Т. Колев "Г-н за един ден")Карах я предимно в града на къси дистинации. 12-13 литра си ги лапваше зимата...и не вървеше пущината.Хем ядеше, хем не растеше...Иначе, ако се наложеше да се ремонтира нещо по нея набор гаечни ключета от 8 до 14 и си готов. :P Към питащия колега: И аз си мисля, че всяка кола за 1000 лв на 15+ години крие своя риск, но щом си се насочил към ФИАТ си мисля, че Браво/Брава бихати свършила по-добра работа. Ако не харчат по-малко - със сигурност ще ти дадат повече пространство, мощ, ергономично удобство, но и...по-висок пътен данък съссигурност. Прецени си, а ако ти помага моето мнение, приеми и заключението ми, че мало-мощната кола е И опасна в извънградски цикъл на ползване. :P
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

M5kov написа:
      Чак 12 не знам, но едни 10 ще ги прави.Малка е мощността и за това разхода е по-висок, но пък поддръжката е по-евтина.
      Няма ли някой колега с такава да каже със сигурност?

Коментар

Брат ми има такава и по спомен ти казвам 10.100% точен градски разход никой няма да ти даде, понеже начина и маршрутите на всички са различни. Гледай извънградския разход.
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Когато карах Уното 1,0, 45к.с. зимата ми даваше 13л/100, палех го на газ, не очаквай зимата да паднеш под 9-10, малките мотори са икономични само и единствено на извънградско с 70-80км/ч, тогава ще ти гори 5, в града 8-9-10 и нагоре според сезона, мойто пунто е 130к.с. и сега зимата с якото газене дава 11-12 газ, смятай къде са 55к.с., къде са 130к.с.
          punto HGT

Коментар

Имах близо 3 години Пунто 1.1 55кс разход в София 10.5/100 при палене на газ лятото и 11/100 при палене на бензин и седене на 1 място около минута и прехвърляне на газсега с БМВто 143кс ми дава около 12.5 в града общо взето няма значение дали зима или лято защото като си обърне на 35-40 градуса е все тая.Пунтото ми страдаше най-много от гарнитура на главата на капака, но струва до 10тина лв зависи от къде я купуваш и максимум още толкова за смяна. Аз за 3 години я смених 5-6 пъти (през 5к км) Най-скъпия ми ремонт беше смяна на тапа на блок - 90лв (два пъти две различни тапи)Февруари си продадох Пунтото на мой приятел и до момента само дето е сменил въпросната гарнитура Така че може и за 1000лв да попаднеш на кола която е поддържана.ПС Моята хапваше масло около литър на 10000км, но по магистралата под 120-140 не и давах да падне отдавам го на това.
            BMW E46 coupe
            Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Благодаря ви за мненията!Набързо събрах още няколко въпроса:1. Как седят нещата с 1.2 двигателя при Пунто-то, по-добре ли е от 1.1, като разход и надежност? (питам особено за 1.2 60кс, така като гледам има шанс да попадна само на него ако ще е 1.2)2. Всички Пунто-та ли имат рози проблем с гарнитура на главата като колегата, или неговото е имало причина да прави проблема толкова често?3. Ланчиq е със същите двигатели като Пунто-то нали? Има ли смисъл да ги гледам и тях, просто за да имам по-голямо разнообразие на автомобил с по-добре съотношение качество-цена?4. Податливи ли са на ръжда?

Коментар

1. Разхода е горе-долу същия, но е доста по-пъргав, надежден е (каквото и да означава това).2. Не вярвам всички да имат този проблем.3. 1.2 16в при браво е почти същия като при Пунтото. Той се монтира в малко по-нови коли (замества 1.4 двигателя) и за 1000 лв. трудно ще намериш такова браво. Бравото е малко по-тежко и от там идва по-високия разход, но не с много.4. За 1.2 не знам, но 1.4 и 1.6 (с метален колектор) нямат проблеми с газовата.5. Предишната ти кола да не е била опел? И двете са еднакво добри, стига конкретния автомобил да не е внесен от Австрия. Ако е от Италия, надали ще видиш ръжда, стига да не е от северните части.6. Същите са.Може да погледнеш и Брава, понеже е с 4 врати и е доста по-удобна за повече пътници.Ред.: Малко си скъсил точките
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                  1. Разхода е горе-долу същия, но е доста по-пъргав, надежден е (каквото и да означава това).2. Не вярвам всички да имат този проблем.3. 1.2 16в при браво е почти същия като при Пунтото. Той се монтира в малко по-нови коли (замества 1.4 двигателя) и за 1000 лв. трудно ще намериш такова браво. Бравото е малко по-тежко и от там идва по-високия разход, но не с много.4. За 1.2 не знам, но 1.4 и 1.6 (с метален колектор) нямат проблеми с газовата.5. Предишната ти кола да не е била опел? И двете са еднакво добри, стига конкретния автомобил да не е внесен от Австрия. Ако е от Италия, надали ще видиш ръжда, стига да не е от северните части.6. Същите са.Може да погледнеш и Брава, понеже е с 4 врати и е доста по-удобна за повече пътници.Ред.: Малко си скъсил точките
                  Благодаря ти.Да, скъсих списъка, защото намерих някои отговори сам.Под "надежден" имам в предвид - идиотоустойчив. Да не е капризен и да не трябва да се прави на 10 000км.Смятате ли, че си заслужава 200-300лв отгоре за колата да е с 1.2 60кс? И не е ли проблем, че този двигател е пълен инжекцион, който ще бъде с обикновенна газова? Няма ли това разминаване да ми създава повече проблеми, отколкото при 1.1 където и газта и двигателя ще са моно?Всичко ли при Ланчията е 1 към 1 с Пунтото като цени за подръжка? Просто различно купе?

Коментар

По горе някъде написах че в момента Пандата ми е с 1.2 осем клапана е и е 60 к.с. не е пълна инжекция.Разхода мешано градско и извън ми е 5.5л нищо че е 4 по 4.Имах Пунто пак с 1.2 но 16 клапана пълна инжекция и си гореше 10-12 в града бензин.По принцип всичко е относително защото си зависи в какво състояние е двигателя.Но отзивите за тоя двигател 1.2 осем клапана 60 к.с за сега от всички е положителен.
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Гледай общото състояние. Харесай си 3-4-5 коли, виж ги на живо и сам прецени кое си заслужава.Всичките двигатели са здрави, стига да са ги поддържали нормално. Цената на нов двигател е 100-200 лв., така че това е последното, което да мислиш. Гледай я да работи и върви нормално и да е здраво окачването.И на двата мотора 1.2 60 и 75 к.с. се слага обикновена газова.В предишният си пост в т1. имах в предвид 1.2 16v 75кс. (има и sporting 85 к.с.), който ти е по-добрият вариант разход/вървеж. Вървежа на 1.2 60 пак трябва да е по-добър от 55, но на газ нямам идея как ще е.Ако вземеш толкова да дълбаеш в разхода, по-добре пътувай с такси. Винаги ще ти е по-евтино
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

M5kov написа:
                        Гледай общото състояние. Харесай си 3-4-5 коли, виж ги на живо и сам прецени кое си заслужава.Всичките двигатели са здрави, стига да са ги поддържали нормално. Цената на нов двигател е 100-200 лв., така че това е последното, което да мислиш. Гледай я да работи и върви нормално и да е здраво окачването.И на двата мотора 1.2 60 и 75 к.с. се слага обикновена газова.В предишният си пост в т1. имах в предвид 1.2 16v 75кс. (има и sporting 85 к.с.), който ти е по-добрият вариант разход/вървеж. Вървежа на 1.2 60 пак трябва да е по-добър от 55, но на газ нямам идея как ще е.Ако вземеш толкова да дълбаеш в разхода, по-добре пътувай с такси. Винаги ще ти е по-евтино
                        Aбе да ти кажа с такси да патуваш е малко все едно патуваш с Майбах. :D 100-200лв цял двигател. Това е супер.Благодаря на всички за мненията, бяхте ми мн.полезни. Живи и здрави и весели празници.

Коментар

Една сметка на разходите? http://forum.fiat-bg.org/garage.php?...e&CID=29931035 за поддръжка150 лв. гражданска30 лв. преглед70 лв. винетка80 лв. данък1200 лв. за гориво за 10 000 км.___________________________~2600 лв. разходи за 10 000 км на година или 216 лв./месецПрибави цената на колата, някоя друга глоба от КАТ, платеното паркиране в София и ето ти го Майбаха Ама пусто си е краста, трябва да се чеше...
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

M5kov написа:
                            Една сметка на разходите? http://forum.fiat-bg.org/garage.php?...e&CID=29931035 за поддръжка150 лв. гражданска30 лв. преглед70 лв. винетка80 лв. данък1200 лв. за гориво за 10 000 км.___________________________~2600 лв. разходи за 10 000 км на година или 216 лв./месецПрибави цената на колата, някоя друга глоба от КАТ, платеното паркиране в София и ето ти го Майбаха Ама пусто си е краста, трябва да се чеше...
                            Хич не е Майбах?!Пътувам дневно задължителни 22км за и от работа.По 70ст-15,40+две първоначални такси,още 1,40-16,80.По 23 работни дни средно-386,40лв.Ако прибавиш и таксата за повикване,2-3 пъти ходене до "Метро",поне два пъти до Перник и Батановци и те нещата с такси отлетяха доста над 500лв. месечно.Т.е колата си е необходимост и удобство.Поне за мен.Друг е въпроса,че от както съм с кола,съм качил килограми и при по-дълго ходене бая се озорвам.
                            1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.

Коментар

M5kov написа:
                              Даже са повече паричките. Ще ти се наложи гуми да купиш, някой лубрикант, филтри, антифриз, джанта да изправиш и като сложиш някой дребосъци - течности за чистачки, чистачки, крушки и отива повечко. Пък и на дали ще караш само 10К на година. и като сложиш средно на 3та година ролки и ремъци.Но много е лошо, че те не са ти Х пари на месец, а ти се изсипват на един път За две години бях дал за ремонти около 200лв и тая пуста 2014-та от Януари до Май хвърлих 1600лвНо всяко удоволствие се заплаща. Ако иска човек еФтино - 50лв е картата за градския и се возиш с 300 души на куп
                              ФИАТ- Пътят е само формалност
                              ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                              -----------------------------------------------------
                              FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Имах такова пунто 1995г, на метан. Ако имаше климатик - никога нямаше да се разделя с него.

Коментар

Working...
                                X