M5kov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Punto 1.1 55кс - мнения?
Collapse
X
-
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
-
Брат ми има такава и по спомен ти казвам 10.100% точен градски разход никой няма да ти даде, понеже начина и маршрутите на всички са различни. Гледай извънградския разход."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Когато карах Уното 1,0, 45к.с. зимата ми даваше 13л/100, палех го на газ, не очаквай зимата да паднеш под 9-10, малките мотори са икономични само и единствено на извънградско с 70-80км/ч, тогава ще ти гори 5, в града 8-9-10 и нагоре според сезона, мойто пунто е 130к.с. и сега зимата с якото газене дава 11-12 газ, смятай къде са 55к.с., къде са 130к.с.punto HGT
Коментар
-
Имах близо 3 години Пунто 1.1 55кс разход в София 10.5/100 при палене на газ лятото и 11/100 при палене на бензин и седене на 1 място около минута и прехвърляне на газсега с БМВто 143кс ми дава около 12.5 в града общо взето няма значение дали зима или лято защото като си обърне на 35-40 градуса е все тая.Пунтото ми страдаше най-много от гарнитура на главата на капака, но струва до 10тина лв зависи от къде я купуваш и максимум още толкова за смяна. Аз за 3 години я смених 5-6 пъти (през 5к км) Най-скъпия ми ремонт беше смяна на тапа на блок - 90лв (два пъти две различни тапи)Февруари си продадох Пунтото на мой приятел и до момента само дето е сменил въпросната гарнитура Така че може и за 1000лв да попаднеш на кола която е поддържана.ПС Моята хапваше масло около литър на 10000км, но по магистралата под 120-140 не и давах да падне отдавам го на това.BMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
-
Благодаря ви за мненията!Набързо събрах още няколко въпроса:1. Как седят нещата с 1.2 двигателя при Пунто-то, по-добре ли е от 1.1, като разход и надежност? (питам особено за 1.2 60кс, така като гледам има шанс да попадна само на него ако ще е 1.2)2. Всички Пунто-та ли имат рози проблем с гарнитура на главата като колегата, или неговото е имало причина да прави проблема толкова често?3. Ланчиq е със същите двигатели като Пунто-то нали? Има ли смисъл да ги гледам и тях, просто за да имам по-голямо разнообразие на автомобил с по-добре съотношение качество-цена?4. Податливи ли са на ръжда?
Коментар
-
1. Разхода е горе-долу същия, но е доста по-пъргав, надежден е (каквото и да означава това).2. Не вярвам всички да имат този проблем.3. 1.2 16в при браво е почти същия като при Пунтото. Той се монтира в малко по-нови коли (замества 1.4 двигателя) и за 1000 лв. трудно ще намериш такова браво. Бравото е малко по-тежко и от там идва по-високия разход, но не с много.4. За 1.2 не знам, но 1.4 и 1.6 (с метален колектор) нямат проблеми с газовата.5. Предишната ти кола да не е била опел? И двете са еднакво добри, стига конкретния автомобил да не е внесен от Австрия. Ако е от Италия, надали ще видиш ръжда, стига да не е от северните части.6. Същите са.Може да погледнеш и Брава, понеже е с 4 врати и е доста по-удобна за повече пътници.Ред.: Малко си скъсил точките"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:1. Разхода е горе-долу същия, но е доста по-пъргав, надежден е (каквото и да означава това).2. Не вярвам всички да имат този проблем.3. 1.2 16в при браво е почти същия като при Пунтото. Той се монтира в малко по-нови коли (замества 1.4 двигателя) и за 1000 лв. трудно ще намериш такова браво. Бравото е малко по-тежко и от там идва по-високия разход, но не с много.4. За 1.2 не знам, но 1.4 и 1.6 (с метален колектор) нямат проблеми с газовата.5. Предишната ти кола да не е била опел? И двете са еднакво добри, стига конкретния автомобил да не е внесен от Австрия. Ако е от Италия, надали ще видиш ръжда, стига да не е от северните части.6. Същите са.Може да погледнеш и Брава, понеже е с 4 врати и е доста по-удобна за повече пътници.Ред.: Малко си скъсил точките
Коментар
-
По горе някъде написах че в момента Пандата ми е с 1.2 осем клапана е и е 60 к.с. не е пълна инжекция.Разхода мешано градско и извън ми е 5.5л нищо че е 4 по 4.Имах Пунто пак с 1.2 но 16 клапана пълна инжекция и си гореше 10-12 в града бензин.По принцип всичко е относително защото си зависи в какво състояние е двигателя.Но отзивите за тоя двигател 1.2 осем клапана 60 к.с за сега от всички е положителен.
Коментар
-
Гледай общото състояние. Харесай си 3-4-5 коли, виж ги на живо и сам прецени кое си заслужава.Всичките двигатели са здрави, стига да са ги поддържали нормално. Цената на нов двигател е 100-200 лв., така че това е последното, което да мислиш. Гледай я да работи и върви нормално и да е здраво окачването.И на двата мотора 1.2 60 и 75 к.с. се слага обикновена газова.В предишният си пост в т1. имах в предвид 1.2 16v 75кс. (има и sporting 85 к.с.), който ти е по-добрият вариант разход/вървеж. Вървежа на 1.2 60 пак трябва да е по-добър от 55, но на газ нямам идея как ще е.Ако вземеш толкова да дълбаеш в разхода, по-добре пътувай с такси. Винаги ще ти е по-евтино"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
-
M5kov написа:Гледай общото състояние. Харесай си 3-4-5 коли, виж ги на живо и сам прецени кое си заслужава.Всичките двигатели са здрави, стига да са ги поддържали нормално. Цената на нов двигател е 100-200 лв., така че това е последното, което да мислиш. Гледай я да работи и върви нормално и да е здраво окачването.И на двата мотора 1.2 60 и 75 к.с. се слага обикновена газова.В предишният си пост в т1. имах в предвид 1.2 16v 75кс. (има и sporting 85 к.с.), който ти е по-добрият вариант разход/вървеж. Вървежа на 1.2 60 пак трябва да е по-добър от 55, но на газ нямам идея как ще е.Ако вземеш толкова да дълбаеш в разхода, по-добре пътувай с такси. Винаги ще ти е по-евтино
Коментар
-
Една сметка на разходите? http://forum.fiat-bg.org/garage.php?...e&CID=29931035 за поддръжка150 лв. гражданска30 лв. преглед70 лв. винетка80 лв. данък1200 лв. за гориво за 10 000 км.___________________________~2600 лв. разходи за 10 000 км на година или 216 лв./месецПрибави цената на колата, някоя друга глоба от КАТ, платеното паркиране в София и ето ти го Майбаха Ама пусто си е краста, трябва да се чеше..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
-
M5kov написа:Една сметка на разходите? http://forum.fiat-bg.org/garage.php?...e&CID=29931035 за поддръжка150 лв. гражданска30 лв. преглед70 лв. винетка80 лв. данък1200 лв. за гориво за 10 000 км.___________________________~2600 лв. разходи за 10 000 км на година или 216 лв./месецПрибави цената на колата, някоя друга глоба от КАТ, платеното паркиране в София и ето ти го Майбаха Ама пусто си е краста, трябва да се чеше...1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.
Коментар
-
M5kov написа:Една сметка на разходите? http://forum.fiat-bg.org/garage.php?...e&CID=29931035 за поддръжка150 лв. гражданска30 лв. преглед70 лв. винетка80 лв. данък1200 лв. за гориво за 10 000 км.___________________________~2600 лв. разходи за 10 000 км на година или 216 лв./месецПрибави цената на колата, някоя друга глоба от КАТ, платеното паркиране в София и ето ти го Майбаха Ама пусто си е краста, трябва да се чеше...ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар