Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Punto 1.1 55кс - мнения?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Punto 1.1 55кс - мнения?

Здравейте, търся си малка икономична и евтина за поддръжка кола и за около 1000лв. и пунтото се среща сравнително часто и не изглежда както повечето коли за тази пари, като Лада или Волга. Та се исках да попитам, от какво страдат най-много, за да съм нащрек при покупка? Също така ме интересува и градския разход на газ от този мотор? ПС. Знам, че ще е много тромав, колата ми трябва за превоз от точка А до точка Б, а не за street racing, така че единствено от значение ще са парите, които се дават за нея - колкото по-малко, толкова по-добре!

Щом е около 1000 лв. и от т. А до т. Б - такси! Ще ти излезе по-евтино...
    Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

Че ти за 1000лв може и Браво/а да си намериш. За Брава мога да ти кажа един голям недостатък, който забелязах преди малко-много тъпо звучи като я кажеш за множествено число...три Брава-та..пфуу
      ФИАТ- Пътят е само формалност
      ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
      -----------------------------------------------------
      FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Аз лично не ти препоръчвам УНО .1000 лева са много пари за такава кола на 20+ години. Търси си нещодруго. Аз ползвах моето Уно ( от 1991 год.) за работа, но милото изгни. И хич не еикономична кола да знаеш...Абе мани. Огледай се за нещо друго.
        A17DTС/S
        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
          Аз лично не ти препоръчвам УНО .1000 лева са много пари за такава кола на 20+ години. Търси си нещодруго. Аз ползвах моето Уно ( от 1991 год.) за работа, но милото изгни. И хич не еикономична кола да знаеш...Абе мани. Огледай се за нещо друго.
          Благодаря на всички за мненията.А какво мислите за Браво-то тогава? Защото общо взето това ми е избора и мн.рядко някое Пежо 306, иначе другите са антични.

Коментар

Само да вметна относно вида на двигателя.Имах пунто1.2 75 к.с. пълна инжекция и разхода му беше доста висок около 10 в града .Сега имам панда с двигател пак 1.2 8 клапана и 60 к.с.Разхода ме кефи общо каране 5.5л,въпреки че е 4по 4 и това оказва влияние на разхода .Просто съм очарован от тоя вид двигател а и при работа работи много безшумно и няма никакво клатене на мотора.
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Темата е за Уно...вътре в мнението се пита за Пунто ???Уно - неПунто - да, определно си заслужава.
              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
                Темата е за Уно...вътре в мнението се пита за Пунто ???Уно - неПунто - да, определно си заслужава.
                Eйййй, аз съм се объркал. Питах за Пунто, но явно нещо съм се насмел и съм объркал заглавието. Става въпрос за Пунто 96-97г. със същия този мотор 1.1 55кс. (който май е моноинжекция?)

Коментар

Може би тоя двигател да е много по икономичен.Навремето имах Застава Юго с двигател 960 кубика и беше много икономична кола.Вероятно и 1.1 ще попадне в тая категория. Който е карал да каже .
                  Фиат Панда 1.2 2006година
                  Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Хич не е от най-икономичните. То такава кола май няма Вземай и си върши работа. С тази цена на газта не виждам какво й мислиш.
                    "Без сърца, сме просто машини"
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid
                    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Ако е Пунто - става. Поне е по-нова кола.В предния си поуст коментирах за Уно, защото така беше формирано заглавието на темата.
                      Става въпрос за Пунто 86-96г. със същия този мотор 1.1 55кс. (който май е моноинжекция?)
                      Моноинжекция е да. Имам наблюдения върху Пунто с двигател 1.1 55 коня. И той не е икономичен в града.Впрочем моето Унo беше със същия мотор, но само че 1.0 FIRE 45. Мудни, слаби, просто устроени... Не са толкова надеждни, колкото са ремонто - пригодни. И това е. ПС: Пунто от 86 година няма. То излезе през 94 - 95 година и изцяло замени Уно.
                      A17DTС/S
                      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
                        Ако е Пунто - става. Поне е по-нова кола.В предния си поуст коментирах за Уно, защото така беше формирано заглавието на темата.
                        Става въпрос за Пунто 86-96г. със същия този мотор 1.1 55кс. (който май е моноинжекция?)
                        Моноинжекция е да. Имам наблюдения върху Пунто с двигател 1.1 55 коня. И той не е икономичен в града.Впрочем моето Унo беше със същия мотор, но само че 1.0 FIRE 45. Мудни, слаби, просто устроени... Не са толкова надеждни, колкото са ремонто - пригодни. И това е. ПС: Пунто от 86 година няма. То излезе през 94 - 95 година и изцяло замени Уно.
                        Правописна грешка, която оправих.Остана някой от първо лице да каже, горе долу колко харчи Пунтото в София?Също така, Браво-то по-добър вариант ли е за мен от Пунто-то, как седят нещата там?

Коментар

Колега, за мен голяма или малка кола, като визирам Браво/а за голяма и Пунто за малка, имат много сходни разнозки. Имай в предвид, че купиш ли кола се почва: регистрация, смяна талон, данък, гражданска, преглед. Отделно няма как да купиш кола до 1000лв и да няма нищо за правене по нея. Гаранция, че до 2-3 месеца, ще се наложи да смениш нещо. Надявай се да е малко и до 100лв да го оправиш. Но може и да е голямо за 300лв. Закупуването на автомобил на 15+ години винаги крие рискове и е въпрос на късмет. За разхода на гориво...за Брава 1,4 в града ми е 12/100 в топлите дни, докато в студените 14/100. Ако караш редовно в големи задръствания може и 15-16/100. Предполагам, че на Пунто е сходно. Най-много с 1-2 литра по-малко да е. Успех при закупуването, дано попаднеш на хубав екземпляр.
                          ФИАТ- Пътят е само формалност
                          ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                          -----------------------------------------------------
                          FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Kay_ написа:
                            Колега, за мен голяма или малка кола, като визирам Браво/а за голяма и Пунто за малка, имат много сходни разнозки. Имай в предвид, че купиш ли кола се почва: регистрация, смяна талон, данък, гражданска, преглед. Отделно няма как да купиш кола до 1000лв и да няма нищо за правене по нея. Гаранция, че до 2-3 месеца, ще се наложи да смениш нещо. Надявай се да е малко и до 100лв да го оправиш. Но може и да е голямо за 300лв. Закупуването на автомобил на 15+ години винаги крие рискове и е въпрос на късмет. За разхода на гориво...за Брава 1,4 в града ми е 12/100 в топлите дни, докато в студените 14/100. Ако караш редовно в големи задръствания може и 15-16/100. Предполагам, че на Пунто е сходно. Най-много с 1-2 литра по-малко да е. Успех при закупуването, дано попаднеш на хубав екземпляр.
                            Дали е възможно Пунтото да дава 12л/100км?! Все пак тежи 900кг?! Аз имах БМВ 2.5i 170кс и харчеше 12газ, а тежеше 1400кг?!?!

Коментар

Чак 12 не знам, но едни 10 ще ги прави.Малка е мощността и за това разхода е по-висок, но пък поддръжката е по-евтина.
                              "Без сърца, сме просто машини"
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid
                              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Working...
                              X