Здравейте, търся си малка икономична и евтина за поддръжка кола и за около 1000лв. и пунтото се среща сравнително часто и не изглежда както повечето коли за тази пари, като Лада или Волга. Та се исках да попитам, от какво страдат най-много, за да съм нащрек при покупка? Също така ме интересува и градския разход на газ от този мотор? ПС. Знам, че ще е много тромав, колата ми трябва за превоз от точка А до точка Б, а не за street racing, така че единствено от значение ще са парите, които се дават за нея - колкото по-малко, толкова по-добре!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Punto 1.1 55кс - мнения?
Collapse
X
-
Че ти за 1000лв може и Браво/а да си намериш. За Брава мога да ти кажа един голям недостатък, който забелязах преди малко-много тъпо звучи като я кажеш за множествено число...три Брава-та..пфууФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Аз лично не ти препоръчвам УНО .1000 лева са много пари за такава кола на 20+ години. Търси си нещодруго. Аз ползвах моето Уно ( от 1991 год.) за работа, но милото изгни. И хич не еикономична кола да знаеш...Абе мани. Огледай се за нещо друго.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Аз лично не ти препоръчвам УНО .1000 лева са много пари за такава кола на 20+ години. Търси си нещодруго. Аз ползвах моето Уно ( от 1991 год.) за работа, но милото изгни. И хич не еикономична кола да знаеш...Абе мани. Огледай се за нещо друго.
Коментар
-
Само да вметна относно вида на двигателя.Имах пунто1.2 75 к.с. пълна инжекция и разхода му беше доста висок около 10 в града .Сега имам панда с двигател пак 1.2 8 клапана и 60 к.с.Разхода ме кефи общо каране 5.5л,въпреки че е 4по 4 и това оказва влияние на разхода .Просто съм очарован от тоя вид двигател а и при работа работи много безшумно и няма никакво клатене на мотора.
Коментар
-
Слав написа:Темата е за Уно...вътре в мнението се пита за Пунто ???Уно - неПунто - да, определно си заслужава.
Коментар
-
Хич не е от най-икономичните. То такава кола май няма Вземай и си върши работа. С тази цена на газта не виждам какво й мислиш."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Ако е Пунто - става. Поне е по-нова кола.В предния си поуст коментирах за Уно, защото така беше формирано заглавието на темата.Става въпрос за Пунто 86-96г. със същия този мотор 1.1 55кс. (който май е моноинжекция?)A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Ако е Пунто - става. Поне е по-нова кола.В предния си поуст коментирах за Уно, защото така беше формирано заглавието на темата.Става въпрос за Пунто 86-96г. със същия този мотор 1.1 55кс. (който май е моноинжекция?)
Коментар
-
Колега, за мен голяма или малка кола, като визирам Браво/а за голяма и Пунто за малка, имат много сходни разнозки. Имай в предвид, че купиш ли кола се почва: регистрация, смяна талон, данък, гражданска, преглед. Отделно няма как да купиш кола до 1000лв и да няма нищо за правене по нея. Гаранция, че до 2-3 месеца, ще се наложи да смениш нещо. Надявай се да е малко и до 100лв да го оправиш. Но може и да е голямо за 300лв. Закупуването на автомобил на 15+ години винаги крие рискове и е въпрос на късмет. За разхода на гориво...за Брава 1,4 в града ми е 12/100 в топлите дни, докато в студените 14/100. Ако караш редовно в големи задръствания може и 15-16/100. Предполагам, че на Пунто е сходно. Най-много с 1-2 литра по-малко да е. Успех при закупуването, дано попаднеш на хубав екземпляр.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Kay_ написа:Колега, за мен голяма или малка кола, като визирам Браво/а за голяма и Пунто за малка, имат много сходни разнозки. Имай в предвид, че купиш ли кола се почва: регистрация, смяна талон, данък, гражданска, преглед. Отделно няма как да купиш кола до 1000лв и да няма нищо за правене по нея. Гаранция, че до 2-3 месеца, ще се наложи да смениш нещо. Надявай се да е малко и до 100лв да го оправиш. Но може и да е голямо за 300лв. Закупуването на автомобил на 15+ години винаги крие рискове и е въпрос на късмет. За разхода на гориво...за Брава 1,4 в града ми е 12/100 в топлите дни, докато в студените 14/100. Ако караш редовно в големи задръствания може и 15-16/100. Предполагам, че на Пунто е сходно. Най-много с 1-2 литра по-малко да е. Успех при закупуването, дано попаднеш на хубав екземпляр.
Коментар
-
Чак 12 не знам, но едни 10 ще ги прави.Малка е мощността и за това разхода е по-висок, но пък поддръжката е по-евтина."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар