Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Консултация за зимни гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Консултация за зимни гуми

Здравейте колеги,тези дни изникна пред мен следния въпрос - какъв размер зимни гуми да сложа на мойто Браво 1.6 16V... С летните беше лесно:185/55/15. ама зимните..... сложих моите старите от самарата 165/65/14 - ама на магистралата като ме духме вятъра и тръгвам попосока на някоя от мантинелите. Та съм изправен пред нуждата да сменям гумите с други зимни (да не говорим че с тези е много ниско)Въпроса ми е - можете ли да ми кажете на базата на вашия опит, кой размер е най-подходящ за моята кола - дали 175/70/14, дали 175/65/14, дали 165/70/14 (че пък ми изпаднаха едни такива много изгодно)???мерси предварително навсички отзовали се
    Fiat Bravo 1.6 16v 103 коня и газов инжекцион който да ги храни

Оптималният размер зимни гуми за нашите коли според мен е 175/65/14.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Обикновено зимния размер се препоръчва да е с 10 по-малко от летния т.е. 175х65х14 ако препоръчвания размер е 185х65. За справка можеш да погледнеш в книжката (ако имаш). Ако не някой от колегите ще ти каже какъв размер се препоръчва за твоя модел.
      FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
      ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

в книжката и пише 185/60/14 или 185/55/14 ама поради факта че с италианскят език съм на официално Вие не намерих нищо конкретно за зимни гуми....

Коментар

spike написа:
          в книжката и пише 185/60/14 или 185/55/14 ама поради факта че с италианскят език съм на официално Вие не намерих нищо конкретно за зимни гуми....
          Ами официално нищо не пишат за зимни гуми, но практиката е доказала, че оптималния размер за зимата е с 10 надолу т.е. 175х60. Ама като се замисля мисля, че размер 175х60 може и да не намериш лесно тъй, че не е проблем (а и май се препоръчва) да сложиш малко по-висока гума.Така, че слагай 175х65
          FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
          ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Ако ще ходиш по планините и ще газиш много сняг - остави си 165-ците. За сняг тясната гума дава голямо предимство. Ако не - може да помислиш и за по-широки, но щом с тези не те кефи как се движи то съвсем няма смисъл от 165/70/14-ките.
            Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Ами според мен наистина е по-добре да е малко по-тясна (с 10 е добре) и ако се местиш от вятъра е поради друга причина.Защо е по-добре да са тясни - защото оказват по-голямо налягане върхо по-малка площ и по-трудно боксуват.Аз лично бих си взел възможно по-високи защото зимата с тези "коловози" които се образуват повечето коли задират здраво.Отделно Типо-то не е много високо и по принци заради меките джанти и височината го качван на най-високите 13-ки.Ако си с лети джани ти препоръчвам по-високи гуми зашото шанса да се натресеш в голяма дупка зимата и да останеш без джанта е доста голям.
              Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

175/65/14 или 185/60/14аз съм с вторите
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

175/65/14 - и аз съм с такива пп по-тънките гуми имат смисъл само при сняг - иначе за градско - колкото по-широки - по-добре - моето е компромис - нещо средно
                  A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                  e30 forever!

Коментар

малко , ама бихте ли ми обяснили, защо мислите, че зимата е по-добре с по-тесни гуми?
                    "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                    (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

185/65/14 това е най добрия избор според мен.Вече трета зима карам, не съм оставал на път.
                      Marea 1.8 16V ELX

Коментар

charlie написа:
                        малко , ама бихте ли ми обяснили, защо мислите, че зимата е по-добре с по-тесни гуми?
                        теглото на автомобила е разпределено на по-малка повърхност - натиска на единица площ е по-голям сравнен с по-широкота гума.
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

и аз да вкарам малко офффффффф и да оцапам темата на колегата...подариха ми 4 нови корморана сноупро 175/70 R 13 за пунтото .... направо монтирани на джантите, балансирани.... до сега бях със 165/70 R 13 - летни... а май за пунтото ги дават 155/70 R 13 по книжка.... до сега май само един път са ми опрели при пълен десен завой....като се има пред вид, че в Бургас сняг има 5-6 дни в годината, дали е добър подаръка или на харизан кон петълите не се гледат???
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

то ясно че размера ще е 175, ама дали да е 65 или 70? и със 70 няма ли да опрат някъде? ако има някои със 175/70/14 моля да сподели

Коментар

Аз карам със 185/60/15 и не опират.185/60/15 - диаметър 603мм175/70/14 - диаметър 601ммСлагай смело Тези данни за диаметрите ги взех от www.avtogumi.com
                              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                              X