Здравейте, ето че минаха 5 години със Стилото ми и смених агренажен комплект в Италбулком-Плевен, но след смяната остава един леко виещ шум на свободна от лятото го бях забелязал само на студен мотор, сега във влажно време го има и на топъл, след смяната на агренажа майстора ми каза че шума е от ролката на алтернатора или от водна помпа.Въпросът ми е дали на водната помпа има отделна ролка която може да вие или ролката си върви с цялата водна помпа, и също възможно ли е да е от ролката на алтернатора - нея съм я сменял преди 5 години заедно с ремък-алтернатор и ремък-климатик. А водната помпа не съм я сменял никога. Но все пак няма теч от нея, нещо може ли да кажете по въпроса за това виене?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стило 1.6 виещ шум на свободна откъм външни ремъци
Collapse
X
-
По принцип на свален ремък като завъртиш дадена шайба се усеща дали е заминала ролката или е ОК, самия звук, който издава при въртене е различен от изправна такава. Просто свали пистовия ремък и провери на ръка как са всички ролки. Водната помпа при теб ангренажния ремък ли я върти? или беше пистовия, че ако е първия упражнението е по сложно.punto HGT
-
Ми значи при теб е малкия дявол Вдигаш на крик, сваляш гумата, след това подкалника, механизма, който опъва ремъка трябва да го опънеш в обратна посока за да охлаби и сваляш ремъка, след това почваш на ръка да ги въртиш всички ролки както ти написах по горе, след това проблемната се сменява.Ако искаш може да си направиш експеримента, ако нямаш вяра на майсторите, провери коя ти е проблемната ролка и пак сложи ремъка, след това бягай при майстора и виж и той какво ще ти кажеpunto HGT
Коментар
-
milenskia написа:И аз мислех че е при агренажа но майсторите ме изненадаха като казаха че е навън! Някъде четох че била вечна помпата на 1.6 не знам в какъв смисъл!!Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
milenskia написа:Днеска забелязах че на студен двигател не се чува, като позагря на свободна почна леко да стържи-вие, и го чувам само като е на свободна, като подам малко газ сякаш няма шум, а при потегляне и каране не го чувам, може би заради шума от двигателя или пък спира при качване на обороти!!brava 16elx
Коментар
-
marin stoinov написа:milenskia написа:Днеска забелязах че на студен двигател не се чува, като позагря на свободна почна леко да стържи-вие, и го чувам само като е на свободна, като подам малко газ сякаш няма шум, а при потегляне и каране не го чувам, може би заради шума от двигателя или пък спира при качване на обороти!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар