Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стават ли полуоските от Браво/а/мареа на Мултипла?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стават ли полуоските от Браво/а/мареа на Мултипла?

Стават ли полуоските от Браво/а/мареа 1.6 16V на Мултипла 1.6 16V Bipower ’00 г.?
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Re: Стават ли полуоските от Браво/а/мареа на Мултипла?

M5kov написа:
    Стават ли полуоските от Браво/а/мареа 1.6 16V на Мултипла 1.6 16V Bipower ’00 г.?
    Не. На Мултиплата са с около 15мм по-дълги.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

И Мареевите ли са по-къси :/
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
        И Мареевите ли са по-къси :/
        Ъхъ. То май Мареевите и Бравовите са еднакви.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Какво им прецака на полуоските ?
          FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

За Браво не знам. От Мареа на Милтипла не стават.С малко, ама не стават. Пробвано е.

Коментар

На шофьорската, външното каре се е разтропало, а на вътрешното му е скъсал леко маншона.Щеше ми се да взема една цяла полуоска с каретата и да мина без много мазане, ама явно няма да е...
              Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Гаси и проблема.Вземи си смени карето и маншона. Какво въобще си се замислил за втора употреба на тия неща не знам.
                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Преди дри месеца го правих упражнението. По около час на полуоска с кафетата.Вдигаш и откачаш само външния кормилен накрайник. Точиш маслото на скоростната и махаш скобата на вътрешния маншон. Отвиваш гайката на главината , посукваш я и вадиш външното каре от шлиците на главината , после дърпаш цялата полуоска навън , гумения баланс на дългата малко пречи. За външното каре ти трябват зегер клещи , разтваряш зегерката а не я свиваш. Външното каре беше около 60лв маншоните по 5-6 хубави гумени а не от пластмасовите.Големите скоби на вътрешните манщони се слагат трудно ако са оригинални , аз сложих от обикновенните за водни съединения като подложих изолирбанд под скобата да не повреди маншона . И престърган камък 36 ти трябва за гайката на главината. В комплекта на карето има нова гайка , не поръчвай отделно.

Коментар

Гледах да спестя някой лев, а и мазането е по-малко, че гледам комплект полуоска с карета са 20-30 лв. :/А вътрешното каре да го сменям ли? Не ми се иска след 10К км да се гъзя пак...Иначе упражнението съм го правил с маншона на външното каре, което сега хлопа, понеже на Жозепе Макарони му се е усвидяло да го смени навреме
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Вътрешното каре е трипод , гледай да не го разпилееш ! И там по-вероятно е да има проблем с чашата а не с трипода.

Коментар

Знам го, с едни кофти продълговати "съчми"...Май ще му се размине.
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Не знам,колко и какво ще спестиш,но никога не бих сложил каре втора ръка и да не знам колко ще го карам. Аз за 380 000 км. съм сменил 3 или 4 карета,а вътрешно още не съм сменял.Ама то какво ли се изумявам- наскоро в магазина питаха за накладки втора употреба,че нямали пари за нови
                          MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
                          "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
                          R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

На мареята полуоските са по дълги от брава/браво
                            FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

При положение, че мога да ги взема на 1/3 от цената само на външното каре от доверен човек, защо не? Както сам казваш, това не е нещо, което се прецаква лесно, а и смяната е бърза, понеже имам необходимите инструменти.За накладките не си прав. Имах едни за Пунто на няма и 100 км. До колкото помня, май за 5 лв. ги дадох. Който търси, намира А за безпаричието, нека не говорим, че на много от хората хич не им е до смях.Иначе ще вземам нови. Да бяха еднакви, да рискувам, ама щом са различни няма смисъл.Благодаря на всички
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Working...
                              X