Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скоростният лост се движи трудно при Fiat Punto 1.9 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скоростният лост се движи трудно при Fiat Punto 1.9 JTD

Здравейте! Става въпрос за Fiat Punto 1.9 JTD (80 к.с.) 2001г.Малко предистория: септември месец ходих при 1 майстор, защото скоростите ми не влизаха - лоста точно насочен, съединителя натиснат до дъно, но просто не влиза и ми се беше случвало на кръстовище да не мога да вкарам от 1ва на 2ра и беше много неприятно. Та човекът ми наля масло на скоростната кутия и скоростите започнаха да си влизат много мазно и от тогава нямам никакви проблеми.Днес обаче, може би заради студа и снега, самия лост се движи много тегаво (скоростите си влизат нямам проблем с това). За да премествам самия лост между скоростите е необходимо доста голямо усилие. И преди не е било перфектно плавно, но определено беше много по-лесно. Като цяло не знам дали това е проблем само при мен или е нещо обичайно за пунтото, но искам да попитам следните неща нормални ли са и ако не са какво да направя:
    • Лоста ми не се центрира - т.е. при други марки коли когато изключа от скорост лоста отива по средата (срещу 3та скорост), докато при мен изключвам примерно от 1-ва и лоста си остава срещу първа, изключвам от 4та и лоста си остава срещу 4та
    • Самото движение на лоста когато не е на скорост е много спечено (не мога да го опиша) - на другите коли е супер плавно движението на лоста и не изисква усилие
    Очаквам някакви съвети, че вече искам и с този проблем да се справя.

Вероятно си за ново/нови жила на скоростите.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

има много писано,просто си смажи жилата

Коментар

+1 за смазване на жилата си
        Не ми е проблем, че в България евтиното е некачествено. Проблем ми е, че и скъпото в повечето случаи е такова!!!

Коментар

Working...
        X