Здравейте, Вчера минах преглед и се оказа, че имам катализатор колата е мареа 1.6 двиг:182B6.000Питането ми е дали да го махна,колко парички да очаквам от него, ще направи ли проблем махането му?Страдал съм от откраднат катализатор и искам да изпреваря съдбата си
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
имам катализатор да го махна ли?
Collapse
X
-
B6 е модела след 2001 година, катализатора е тип "катколектор", с две сонди-преди и след катализатора. Ако е изгорял, колата ще е в авариен режим. Моята е със същия мотор.Ако не ти дава проблеми, изобщо не го пипай.За крадене...ми успех им пожелавам да се пробват да го крадат-катализатора е зад мотора, скрит зад кожух, който няма как да се свали, без да свалиш горната ламбда сонда...по документация от ФИАТ му дават два или три часа труд в сервиз смяната на тоя катализатор. Ако ще го крадат...по-скоро ще е с все колата...по-лесно е цялата...
Коментар
-
При Стило е същата конфигурация, но там с катализатора е още по-гадно. От някаква година нататък това чудо изобщо не се сваля само- в една отливка е заедно с колекtoра и си е живо приключение да махнеш катализатор.Работи ли, не го барай, че после се влиза в едни гори тилилейски с проблеми.Гърнетата, които се монтират на мястото на катализатора, не са обикновени кухи резонатори. С една мрежа са вътре- да оказват известно съпротивление по пътя на газовете, после трябва да се изравни сигнала на втората сонда...излишни ядове, казано най-просто.Те пак са тръгнали натам нещата де....той каталитика рано или късно ще си умре, не е вечен. Но разправията е толкова голяма, че най-добре да се отложи във времето...колкото може повече.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар