здравейте колеги аз съм нов във форума, извинявам се предварително ако греша или не пиша където трябва.но ако има някой като моя проблем или знае дали е опасно или как да се отстрани, или е нормално моля да сподели благодаря предварително.проблема е следния....преди два дни купих уж на далавера една ФИАТ МАРЕА 1.9 ТД 1996г комби 100коня има леки забележки,но ми трябва за работа кола и -пали ,върви добре,леко пуши сутрин като е студено но после е ОК абе както и да е .Притеснява ме друго днес пътувах за първи път извън града до КАЗАНЛЪК на 30км от СТАРА ЗАГОРА .Карам си нормално с 70-80 и малко я настъпах към 90-120 и почна вдига градусите на температурата на антифриза а на вън е сигурно минус -1-2градуса .Намалям скороста и температурата не веднага но си спада,после аз пак си натискам и пак вдига градусите но така сериозно до към може би според мен към 100градуса преди червеното.Намалям пак и леко пак температурата спада но леко,спрях без да я гася отварям капака,перките си въртят яко,водата не ври ,парно има на 6,а температура много бавно ама бавно спада.Няма течове или нещо да се вижда ненормално под капака.Според мен това е моето мнение не е нормално при висока скорост при ниски температури на вън да вдига градуси над допустимото . Дали при този модел е така или нещо ме лъже уреда но ме плаши.Не съм се консултирал още със майстор но ви моля ако някой знае или е имал такъв проблем или може да ми даде съвет как да постъпя преди да давам излишни пари на вятъра моля да помогне по най удачния начин-,, БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО..
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
FIAT MAREA 1,9TD ЗАГРЯВА ПРИ ВИСОКА СКОРОСТ
Collapse
X
-
Мале, ако е мръсен радиатора до такава степен, то предишния трябва да е лепнла някоя крава. Аз залагам на заседнал термостат, защото моята кола никога не е загрявала повече от средата на скалата, дори и в най-големите жеги, пък и доста теми има за термостата на ТД100 и май ще се окаже хроничен проблем за тоя двигател.Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
ivel написа:не е от термостата ,а от задръстена пита на радиатора или просто е сложен нов китайски ментакна itnAlfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар