Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

FIAT MAREA 1,9TD ЗАГРЯВА ПРИ ВИСОКА СКОРОСТ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

FIAT MAREA 1,9TD ЗАГРЯВА ПРИ ВИСОКА СКОРОСТ

здравейте колеги аз съм нов във форума, извинявам се предварително ако греша или не пиша където трябва.но ако има някой като моя проблем или знае дали е опасно или как да се отстрани, или е нормално моля да сподели благодаря предварително.проблема е следния....преди два дни купих уж на далавера една ФИАТ МАРЕА 1.9 ТД 1996г комби 100коня има леки забележки,но ми трябва за работа кола и -пали ,върви добре,леко пуши сутрин като е студено но после е ОК абе както и да е .Притеснява ме друго днес пътувах за първи път извън града до КАЗАНЛЪК на 30км от СТАРА ЗАГОРА .Карам си нормално с 70-80 и малко я настъпах към 90-120 и почна вдига градусите на температурата на антифриза а на вън е сигурно минус -1-2градуса .Намалям скороста и температурата не веднага но си спада,после аз пак си натискам и пак вдига градусите но така сериозно до към може би според мен към 100градуса преди червеното.Намалям пак и леко пак температурата спада но леко,спрях без да я гася отварям капака,перките си въртят яко,водата не ври ,парно има на 6,а температура много бавно ама бавно спада.Няма течове или нещо да се вижда ненормално под капака.Според мен това е моето мнение не е нормално при висока скорост при ниски температури на вън да вдига градуси над допустимото . Дали при този модел е така или нещо ме лъже уреда но ме плаши.Не съм се консултирал още със майстор но ви моля ако някой знае или е имал такъв проблем или може да ми даде съвет как да постъпя преди да давам излишни пари на вятъра моля да помогне по най удачния начин-,, БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО..

О не пробваш да измиеш радиатора?
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Мале, ако е мръсен радиатора до такава степен, то предишния трябва да е лепнла някоя крава. Аз залагам на заседнал термостат, защото моята кола никога не е загрявала повече от средата на скалата, дори и в най-големите жеги, пък и доста теми има за термостата на ТД100 и май ще се окаже хроничен проблем за тоя двигател.
      Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

И аз съм за термостат
        Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
        Fiat Stilo '02 1.6 16V

Коментар

не е от термостата ,а от задръстена пита на радиатора или просто е сложен нов китайски ментакна itn

Коментар

ivel написа:
            не е от термостата ,а от задръстена пита на радиатора или просто е сложен нов китайски ментакна itn
            Едва ли е от задръстена пита, при мен със задръстена пита при по-голяма скорост се охлаждаше колата. Тоест беше се наблъскало с листа не знайно от къде м/у водния и климатичния радиатор
            Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

Working...
            X