При 2,5 и наличието на малки издутинки по грайфера, често видят до гадна возия. Аз сега сложих зимните гуми и те са само на година и колата с тях се успокои. Летните ми скоро ще ги хвърлям явно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вози като каруца. Какво мога да направя за по добър комфорт?
Collapse
X
-
Не е от налягането в гумите. В момента съм със зимните, и са на 2,0 атм., и нищо не се е променило. Както се спомена просто тези коли така са конструирани. Заложено е стабилно поведение на пътя, не на комфорт. И ако това ми беше първата кола, сигурно щях да и се кефя супер много, но след като съм карал шест години Хонда Акорд, може би направих грешка с този избор? Все пак ще пробвам да подобря малко комфорта. От всички разгледани амортисьори съм се спрял на Monroe Reflex.Рекламното им мото е: Maximum safety through greater stability and control without sacrificing comfort.(Максималната безопасност чрез по-голямата стабилност и контрол без жертвуването на комфорта.) А и на Хондата бях със старият модел Monroe Sensa-Trac, и на натискане предницата беше осезаемо по-мека. Другият вариант е напролет да се разделяме, но засега не ми се мисли за това.Fiat Marea Weekend 1.8 HLX
Renault Safrane 2.0 16V
Коментар
-
Tod_AD написа:Не е от налягането в гумите. В момента съм със зимните, и са на 2,0 атм., и нищо не се е променило. Както се спомена просто тези коли така са конструирани. Заложено е стабилно поведение на пътя, не на комфорт. И ако това ми беше първата кола, сигурно щях да и се кефя супер много, но след като съм карал шест години Хонда Акорд, може би направих грешка с този избор? Все пак ще пробвам да подобря малко комфорта. От всички разгледани амортисьори съм се спрял на Monroe Reflex.Рекламното им мото е: Maximum safety through greater stability and control without sacrificing comfort.(Максималната безопасност чрез по-голямата стабилност и контрол без жертвуването на комфорта.) А и на Хондата бях със старият модел Monroe Sensa-Trac, и на натискане предницата беше осезаемо по-мека. Другият вариант е напролет да се разделяме, но засега не ми се мисли за това.
Коментар
-
GTipo написа:Возията сигурно е точно от амортисьорите или стари гуми, добре напомпани. На гаджето пунтото е така. Все едно нямаш амортисьори, а нейните са си ок.Пиша също за да не пускам нова тема. На Типото, като мина през легнал полицай или нещо по-голямо по-бързо се чува едно дращене като от стара гума върху метал...мисля че амортисьорите ми отпред са изсъхнали или са мръсни, защото са им скъсани маншоните. Въпроса ми е дали може да се смажат някак си и дали може да се сменят маншоните лесно?Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
-
Незнам откъде я вадите тая стабилност всички аз съм на отбратния полюс на магистрала Хемус с повече от 140 км/ч се чувствам доста несигурен (по завойте). Но да ви кажа май нещата не са само в амотисьорите. Преди около месец си поиграх с пружините и забелязах че има минимум два типа оригинални пружини - по-високи и с по тънки намотки и обратното - по -къси и с по - дебели намотки. Аз съм с първия тип а съответно втория тип е логично да возят по-твърдо като са по къси имат по-малка еластичност и по-дебелите намотки също спомагат за по-твърдата возия.
Коментар
-
nParMaTuK написа:Незнам откъде я вадите тая стабилност всички аз съм на отбратния полюс на магистрала Хемус с повече от 140 км/ч се чувствам доста несигурен (по завойте). Но да ви кажа май нещата не са само в амотисьорите. Преди около месец си поиграх с пружините и забелязах че има минимум два типа оригинални пружини - по-високи и с по тънки намотки и обратното - по -къси и с по - дебели намотки. Аз съм с първия тип а съответно втория тип е логично да возят по-твърдо като са по къси имат по-малка еластичност и по-дебелите намотки също спомагат за по-твърдата возия.
Коментар
-
doofiat написа:Какъв размер са ти гумите? Моите са 175/65/14 и аз също се чувствм несигурен. По технически характеристики аз трябва да карам с 185/60/14 и може би тогава ще се чувствам значително по-сигурен в завоите. Иначе съм с 4 нови газови амортисьори.
Коментар
-
Alexius написа:nParMaTuK написа:205/45/16
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар