Колеги здравейте, най накрая успях да се регистрирам във форумът след доста неуспешни опити. От 3 месеца карам Фиат БРАВО 95г. 1600, 16В, 103к.с. но не чувствам да върви за толкова. Минавам на проблема - КОЛАТА ПРЕКЪСВА СУТРИН, КОГАТО Е СТУДЕНА. Когато взех автомобилът работише на високи обороти постоянно дори при загрят двигател. След смяна на оплътненията на колекторните тръби (едни гумени пръстени) се оправи работата на високи обороти, но оттам колата запозна да работи като трактор, особено сутрин когато е студена. При студено време като я оставя за 4-5 часа изключена или сутрин като я паля, колата загасва веднага, ако не подам газ. При втори опит като запаля Бравото, го форсирам, да не изгасне, докато позагрее малко. Докато загрее напълно колата, работи май на 3 цилиндъра и много прекъсва, направо забива предницата къто тръгнеш да даваш газ. От единият кабел за свещите биеше ток и помислих, че оттова е проблема, смених нови свещи и кабели, но проблема си остана без промяна. Пробвах с червен РЕДЕКС 150 километра с по-силна пропорция и пак без промяна. На диагностика отидох и там даде грешка в бубината(майсторът каза, че е възможно заради старите кабели да е направило грешката). Всички други компоненти - работят без проблем. Отворихме и почистихме стъпковото моторче, беше зацапано цялото с някаква черна гад. След като изчистихме грешката с компютъра, като чели колата заработи малко по-добре, но като поседя 3 часа пред нас, същата история. Идва моментът като карам колата вече загряла нормално. Стрелката на температурата се покачва само 2 отделения нагоре от началното си положение. Загрява до средата и малко повече само ако съм в задръстване иначе останалото време си седи там. Парното духа достатъчно топло когато е на втората черта, но като загрее до средата направо става вряло. Така ли трябва да работи термостат на такива фиатове, защото диагностиката не показа грешки в датчиците. Иначе сутрин на място до 5тата минута и вече почва топлото да духа. РАЗХОДЪТ при загрят автомобил в студено време ми е 15(40км с 6 литра 95бензин от Лукоил)
. Ако имате идея от какво може да е проблема казвайте без да се притеснявате. Видях в търсачката, че има подобни теми, но канкретно ме интересува при моята ситуация какво СТЪПКА по СТЪПКА да започна да проверявам, защото при всеки е различно. Да харчи 15 литра и да върви като за 75 коня не е нормално според мен. Като искам да изпреваря някой се мъча, защото в ниските обороти колата въобще я няма. Не осещам да прекъсва когато е загряла, но докато е студена работи много зле. Колата е на реални 110000

Коментар