Колеги, блъснах едно коте днес и спуках радиатора. Дупката не мисля, че е много голяма, но пак си тече. Има ли идея някой, как да го оправя? Да го заваря ли, да го залепя ли и с какво или да сипя някое от тези прахчетата, за да го запуши? И къде мога да намеря нещо подобно?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
спукан радиатор - как да го оправя?
Collapse
X
-
Re: спукан радиатор - как да го оправя?
Hyperion написа:Колеги, блъснах едно коте днес и спуках радиатора. Дупката не мисля, че е много голяма, но пак си тече. Има ли идея някой, как да го оправя? Да го заваря ли, да го залепя ли и с какво или да сипя някое от тези прахчетата, за да го запуши? И къде мога да намеря нещо подобно?
Коментар
-
bobi111 не мога да видя линка. Прати ми го на лично. Иначе спуканото не мога да го видя, леко е крив, но не е фрапантно. някъде от долната лява страна е. Като прибирах колата 3л вода (като нямаше нищо, защото изтече) ми стигна от Овча Купел до Симеоново, но с отворена капачка на разширителния съд. Като е отворен той и отдолу капе, иначе си тече.Fiat Bravo HGT
Коментар
-
Пффф щом така капе без капачка,а с нея тече дупката явно е доста голяма.Добавка нито течна,нито на прах ще ти помогне.Аз съм лепил радиатор със SunFix лепило и стана здраво.Отгоре малко черен силикон за естетика и си карах без никакви ядове.Но трябва да видиш откъде точно тече и дали може и си струва да бъде лепено.EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Естетика на мен не ми е нужна, защото радиатора ми е зад този за климатика, та интересното е, че тоз на климатика е здрав, а задния е спукан... небивалици всякакви хаха имам доста да махам и слагам сега, но тези дни ще го разглобя, за да видя що за дупка ще е това, има вероятност да е спукан маркуч просто, тъй като, както казах, радиатора е зад този на климатика.Fiat Bravo HGT
Коментар
-
white_shark написа:Е то ламелите нямат отношение към течовете...те се изчоплят просто около проблемното място и се ремонтира било то чрез залепяне или запояване.Fiat Bravo HGT
Коментар
-
На Бравата имаше спукано ребро на радиатора. Свалих радиатора отрязах спуканата част и във оформилите се вече два края, сложих силикон, подвих краищата и няма ядове. Общо взето за 30минути работа, но на силикона му трябва време да се втвърди.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар