Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

спукан радиатор - как да го оправя?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

спукан радиатор - как да го оправя?

Колеги, блъснах едно коте днес и спуках радиатора. Дупката не мисля, че е много голяма, но пак си тече. Има ли идея някой, как да го оправя? Да го заваря ли, да го залепя ли и с какво или да сипя някое от тези прахчетата, за да го запуши? И къде мога да намеря нещо подобно?
    Fiat Bravo HGT

Няма смисъл от 25 лева на горе има в партса.
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

Коментар

Да, ама за ХГТ няма. Съвместими ли са с други?
      Fiat Bravo HGT

Коментар

Re: спукан радиатор - как да го оправя?

Hyperion написа:
        Колеги, блъснах едно коте днес и спуках радиатора. Дупката не мисля, че е много голяма, но пак си тече. Има ли идея някой, как да го оправя? Да го заваря ли, да го залепя ли и с какво или да сипя някое от тези прахчетата, за да го запуши? И къде мога да намеря нещо подобно?
        Аз сложих ето тази течна добавка - http***Модерирано*** , при мен само леко овлажняваше и ефекта е добър.Забранен линк!Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

Къде и колко е спуканото?
          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

bobi111 не мога да видя линка. Прати ми го на лично. Иначе спуканото не мога да го видя, леко е крив, но не е фрапантно. някъде от долната лява страна е. Като прибирах колата 3л вода (като нямаше нищо, защото изтече) ми стигна от Овча Купел до Симеоново, но с отворена капачка на разширителния съд. Като е отворен той и отдолу капе, иначе си тече.
            Fiat Bravo HGT

Коментар

Пффф щом така капе без капачка,а с нея тече дупката явно е доста голяма.Добавка нито течна,нито на прах ще ти помогне.Аз съм лепил радиатор със SunFix лепило и стана здраво.Отгоре малко черен силикон за естетика и си карах без никакви ядове.Но трябва да видиш откъде точно тече и дали може и си струва да бъде лепено.
              EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
              Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Естетика на мен не ми е нужна, защото радиатора ми е зад този за климатика, та интересното е, че тоз на климатика е здрав, а задния е спукан... небивалици всякакви хаха имам доста да махам и слагам сега, но тези дни ще го разглобя, за да видя що за дупка ще е това, има вероятност да е спукан маркуч просто, тъй като, както казах, радиатора е зад този на климатика.
                Fiat Bravo HGT

Коментар

иди си купи нов ,па макар и китайски

Коментар

Да бе как може да го лепиш с нещо с неясен резултат и да разчиташ на тая кола, знаеш ли къде в нищото ще изпляска и ще изтече?
                    Фиат Крома 1.9 16v+
                    Фиат Браво 1.6 16v
                    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Освен първо да го сваля и да проверя от къде тече и колко е голяма дупката, надявам се да е скъсан маркуч. Иначе бих го дал да ми го заварят, мисля, че това е най-евтиния и ефектен начин... знам ли?! В краен случай намирам 2.0 20в на части и взимам радиатор.
                      Fiat Bravo HGT

Коментар

Ти свален радиатор виждал ли си, как ще го заварят като ламелите са тънки някакви микрони сигурно, това не е джанта да я заваряваш?! Намери си един радиатор 2 ръка и не се занимавай с глупости.
                        Фиат Крома 1.9 16v+
                        Фиат Браво 1.6 16v
                        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Е то ламелите нямат отношение към течовете...те се изчоплят просто около проблемното място и се ремонтира било то чрез залепяне или запояване.
                          EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                          Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

white_shark написа:
                            Е то ламелите нямат отношение към течовете...те се изчоплят просто около проблемното място и се ремонтира било то чрез залепяне или запояване.
                            Точно.Тук в квартала имаме един дето оправя спукани радиатори, не знам лепи ли ги, заварява ли ги, какво ги прави, но една рекламация не съм чул да има. Днес ще си поиграя да намеря дупката, че вече ми е много интересно как е спукан след като пред водния има друг радиатор...
                            Fiat Bravo HGT

Коментар

На Бравата имаше спукано ребро на радиатора. Свалих радиатора отрязах спуканата част и във оформилите се вече два края, сложих силикон, подвих краищата и няма ядове. Общо взето за 30минути работа, но на силикона му трябва време да се втвърди.
                              Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                              Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                              ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Working...
                              X