Не намерих отговор във форума! Така фаровете ще ги свалям за да оправя на единия машинката,и така или иначе процедурата по свалянето им включва и махане на полвината предница :D реших да измия фаровете от вътре и да ги полирам от вън.Процедурата с шкурките ми е ясна,всичко ще се прави на ръка само пастата ще я нанасям с машинка и тук е въпросът с каква паста ще постигна най - добър завършек.Искам да ми кажете марки и имали ли сте работа с нея, и евентуално на ЛС от кой магазин да се сдобия с нея! Няма да ходя да ми ги полират не защото не ми се дават 20 30лв а защото има и друга работа за вършене по тях,а и самото чувство когато сам направиш нещо е несравнимо.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Полиране на фарове на Стило питанка за паста
Collapse
X
-
emzo написа:Примерно 3М с номера 74 и 77.Продават се насипно. 100грама ще ти стигнат.Задължително иди после при бояджия да ти ги пръсне с лак, че бързо ще потъмнеят.Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
Лакирането става на леко матирана повърхност- да кажем след като си минал с по-едрите шкурки от водна 800, през 1500 и стигнеш до 2000 , след 2000 се обезмаслява и се лакира. В тоя случай резултатът ще е най-добър и ще икономисаш пастирането. Лак не се нанася на гланцова повърхност защото бързо пада, трябва сцепление с основата- това го дават финните драскотини от водната шкурка.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Ами фаровете не са матирали много, левия е по зле и аз от келешлък го матирах до някъде с 1500,явно за да се мотивирам достатъчно да сваля бронята Фаровете са били лакирани някога назад във времето,личи си на места като пообелено. Значи свалям ги утре матирам ги хубаво на водно до 2500 обезмаслявам и лакирам.Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
Коментар
-
Гледаш да свалиш стария лак , тоест да стигнеш до плексигласа на фара навсякъде -това с едрите шкурки , след това с по-финните само заличаваш деругите от предните и като минеш на 2000 спираш с търкането- 2500 е само ако ще ги пастираш след това.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
S_BANKOV написа:ако ще го правиш събота или неделя звънни, ще ударя едно рамо, даже ако трябва ще взема винтоверт или малкия шлайфКарал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар