Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Полиране на фарове на Стило питанка за паста

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Полиране на фарове на Стило питанка за паста

Не намерих отговор във форума! Така фаровете ще ги свалям за да оправя на единия машинката,и така или иначе процедурата по свалянето им включва и махане на полвината предница :D реших да измия фаровете от вътре и да ги полирам от вън.Процедурата с шкурките ми е ясна,всичко ще се прави на ръка само пастата ще я нанасям с машинка и тук е въпросът с каква паста ще постигна най - добър завършек.Искам да ми кажете марки и имали ли сте работа с нея, и евентуално на ЛС от кой магазин да се сдобия с нея! Няма да ходя да ми ги полират не защото не ми се дават 20 30лв а защото има и друга работа за вършене по тях,а и самото чувство когато сам направиш нещо е несравнимо.
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

Примерно 3М с номера 74 и 77.Продават се насипно. 100грама ще ти стигнат.Задължително иди после при бояджия да ти ги пръсне с лак, че бързо ще потъмнеят.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
      Примерно 3М с номера 74 и 77.Продават се насипно. 100грама ще ти стигнат.Задължително иди после при бояджия да ти ги пръсне с лак, че бързо ще потъмнеят.
      Чел съм че не било хубаво да се лакират,че лакът щял да се нацепи, знам ли
      .

Коментар

Доколкото знам има специален лак точно за тази цел. Имам един познат, които се занимава с това.
        Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
        Fiat Stilo '02 1.6 16V

Коментар

Лакирането става на леко матирана повърхност- да кажем след като си минал с по-едрите шкурки от водна 800, през 1500 и стигнеш до 2000 , след 2000 се обезмаслява и се лакира. В тоя случай резултатът ще е най-добър и ще икономисаш пастирането. Лак не се нанася на гланцова повърхност защото бързо пада, трябва сцепление с основата- това го дават финните драскотини от водната шкурка.
          Фиат Крома 1.9 16v+
          Фиат Браво 1.6 16v
          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Да де ана те ако са много зле фаровете, ще му трябва по-едра от 800 си мисля.Полирал съм на либрата, но не помня от колко почнах.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

800 сваля достатъчно, по-едра ако е трябва с машина а доколкото разбрах няма такава. Аз ако го правех и са много матирани фаровете бих започнал с 400 суха шкурка на машина ,след това водните 800, 1500, 2000 и лак.
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

По-добре вместо лак - фолио на 3М с UV защита, прозрачно, против надраскване, ама малко идва скъпичко
                FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Ами фаровете не са матирали много, левия е по зле и аз от келешлък го матирах до някъде с 1500,явно за да се мотивирам достатъчно да сваля бронята Фаровете са били лакирани някога назад във времето,личи си на места като пообелено. Значи свалям ги утре матирам ги хубаво на водно до 2500 обезмаслявам и лакирам.
                  .

Коментар

Гледаш да свалиш стария лак , тоест да стигнеш до плексигласа на фара навсякъде -това с едрите шкурки , след това с по-финните само заличаваш деругите от предните и като минеш на 2000 спираш с търкането- 2500 е само ако ще ги пастираш след това.
                    Фиат Крома 1.9 16v+
                    Фиат Браво 1.6 16v
                    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

99.9% съм убеден, че ще се наложи да ползваш паста.Продават кечета за дрелка/винтоверт. Става идеално с него.може да не ги лакираш, но след няколко месеца ще потъмнеят.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Е ако няма да лакират- паста задължително.
                        Фиат Крома 1.9 16v+
                        Фиат Браво 1.6 16v
                        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Geraka се занимава с рециклиране на фарове. Проблема е, че Италалауто-форума нещо като КТБ, а темата за рециклиране е там.
                          Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

ако ще го правиш събота или неделя звънни, ще ударя едно рамо, даже ако трябва ще взема винтоверт или малкия шлайф
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                              ако ще го правиш събота или неделя звънни, ще ударя едно рамо, даже ако трябва ще взема винтоверт или малкия шлайф
                              Така днес се заиграх обаче резултата по скоро е "реЗИлтат" По добре са от както бяха но си искат шлайф машина, и другата събота и неделя може да ги сваля на ново и Слави маи ще си ми съпорт като гледам, обаче ми прати някъв телефон,днес 5 минути си говорих с някъв и тои накрая ми вика ,ааааа ти май си се объркал
                              .

Коментар

Working...
                              X