След смяната на дебитомера е налице следващия проблем при запален двигател без значение топъл или студен се чува нещо като чупене на съчки. Като вдигна капака се чува откъм алтернатора - там е най-силен. А като цяло от страната на пистовия ремък. Знам, че в такива ситуации се сваля ремъка и се гледа дали го има звука още но преди да го сваля ще почакам за мнение дали може да е от нещо друго извън зоната на пистовия ремък, например някакви вакуумни клапанчета или ЕГР-и и така нататък.Грешен раздел-> Преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Звук наподобяващ чупене на съчки.
Collapse
X
-
То и без това в ъва тясно пространство не виждам начин да си пъхна ръката заедно с ключа за да сваля ремъка или ако го сваля с няква невидима сила и късмет после невиждам как ще го намествам...на старото браво тая процедура я правех за под минута ама имаше доволно мястоFiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
ogi28b написа:Е, аз пък толкова пъти съм го свалял, че вече мога да го правя и без да гледам. Има достатъчно място да вкараш лулата и да напънеш, ако те мързи да сваляш гумата. Щом звукът е хаотичен - значи едва ли ремъкът пляска с някое закъсано парче по нещо наоколо.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
само да не е фрай-лайф шайбата на динамото.един съвет-ако ти е заминала обтяжната ролка на пистовия ремък,то сменяй и ремъка.всички ще кажат защо,а аз веднага споделям и то от опит-тези обтяжни ролки като се наакат се позиционират на криво и водят ремъка на криво,след това обаче като сложиш новата ролка със стария ремък,който е приел вече геометрията на старата посукана ролка познай какво става -щуреца в действие
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар