- от няколко седмици ми дава разход 10/100 , минах през BOSСH , отчита че няма грешки - от там предположиха и ми казаха да смяня термостата - и ако не ми падне разхода , да ида пак . Каква е връзката на термостата с разхода? И се чудя дали да го сменям въобще ? И къде бих могъл другаде да отида да я погледнат - (пловдив) - благодаря....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат пунто 1.6,95г. -разход на гориво
Collapse
X
-
Re: фиат пунто 1.6,95г. -разход на гориво
velin_skript написа:- от няколко седмици ми дава разход 10/100 , минах през BOSСH , отчита че няма грешки - от там предположиха и ми казаха да смяня термостата - и ако не ми падне разхода , да ида пак . Каква е връзката на термостата с разхода? И се чудя дали да го сменям въобще ? И къде бих могъл другаде да отида да я погледнат - (пловдив) - благодаря....Punto SX 1.1 55
Коментар
-
Колегата Punto SX го е казал - може да харчи повече заради термостат, но ако се разровиш из форума може да станеш професор на тема термостати. Аз лично не бих се юрнал да го сменям само защото така са ми казали. Поразрови се из форума, провери си термостата и ако има нужда - тогава сменяй. Според мен обаче е малко вероятно това да реши проблема.Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
именно за това и аз неотидох веднага да го сменя , иначе парното ми загрява нормално , извънградско датчика ми показва малко по-ниска температура от нормалната , аз също не мисля че проблема е в термостата - за това отворих темата .... , сменял съм преди 2 - месеца ламбда сонда , бобина , свещи.... иначе пунто имам от скоро колега ..... и не съм се занимавал много , за термостата ще се поразровяpunto 1.6
Коментар
-
като я запалиш (незнам къде е нормалното положение на стрелката на изправен термостат на пунто) и след като покараш 3-4км или след около 5-10 мин работа на колата (или стрелката като стигне приблизително 50градуса ) отвори капака и пипни дебелия маркуч които излиза от термостата и отива в горната част на карбуратора. Ако този маркуч е топъл термостата ти е пътник(за смяна). този маркуч трябва да почне да се стопля някъде към 75 -80 градуса и да пари на 90-95 ако не е така а ти е топъл още на не загряла кола можеш да го смениш с чиста съвест. Връзката с увеличения разход е че като не ти е загряла колата датчика за температурата дава имфо на компа за студен мотор от там тои затваря стъпковия мотор ,сместа става богата за да работи колата нормално и ето ти разход с около 1л-2л отгоре. Ама гледам че си от пловдив обади се да го видим ако исакаш, пък тогава ще решим кво да го правим, а ако е за смяна аз ползвам отстъпка в Евро 07 ще си вземеш един на по тънка цена от там 0899105205 СлавиПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар