Здравейте, на някой случвало ли му се е когато започне да ускорява над 40-50 км. да започне да му "вие" , след което след като ускори до по-голяма скорост това виене спира или поне не се забелява чак толкова много. Питам защото незнам дали това е нормално и дали няма нужда я погледнат в сервиз за това ? Благодаря предварително за отговорите!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за странно виене
Collapse
X
-
nikolay zhelev написа:Гумите ти колко стари са ?
Коментар
-
VoDo написа:При мен вие, но е това е заради лагер на главината..
Коментар
-
На мен ми прилич и на гума и на липса на масло в СК. Ама кое ще излезе ... Не е лагер на главина. защото се влияе от натоварването в/у СК, но може и гума да го издава тоя звук. Ако има разбити тампони на носачите, бяга ъгъла м/у предните колела и гумите зпочват да вият.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:На мен ми прилич и на гума и на липса на масло в СК. Ама кое ще излезе ... Не е лагер на главина. защото се влияе от натоварването в/у СК, но може и гума да го издава тоя звук. Ако има разбити тампони на носачите, бяга ъгъла м/у предните колела и гумите зпочват да вият.
Коментар
-
skarabeq написа:Ами маслото скоро съм го сменял. Като го сменях сменяха маслото в скоростната кутия и на двигателя. Гумите ми са чисто нови зимни гуми. Утре може да ги снимам през деня. За тампоните поне тези които мога да видя - тези които се намират под калника на предните колела ми изглеждат здрави гумените оплатнения. Ако не греша че това е тампона. Тъй като тази материя ми е много чужда и за това не съм сигурнен дали правилно съм видял , че това са ми тампоните. Долкото са ми казвали има и още едни тампони които се намират малко по навътре и няма как да ги видя лесно. Ако са тези тампони за които говориш, може и от тях да е защото там нямам идея какво има и в какво състояние са.Ако е от тези тампони, колко голям може да е проблема за да може да се оправи ? Дали ще може само със смяна на тампони да се оправи ?
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:На мен ми прилич и на гума и на липса на масло в СК. Ама кое ще излезе ... Не е лагер на главина. защото се влияе от натоварването в/у СК, но може и гума да го издава тоя звук. Ако има разбити тампони на носачите, бяга ъгъла м/у предните колела и гумите зпочват да вият.Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
Painfall написа:Същото нещо се яви напоследък и при мен. Като изключиш от скорост продължава ли виенето?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар