Здравейте колеги!Имам един бърз въпрос. Харесах си едно пунто мк1 1.2 16в. Пали отраз. Издува се чисто. Проблемът е, че като я оставихме да загре, се появи шум откъм двигателя. Леко причукване на клапани, което се усили и стана осезаемо. Угасихме колата. Вдигнахме пръчката и имаше масло, но беше много "тънко"(водно) и не мажеше добре на пръста. Изчакахме колата да изстине и запалихме отново. Стартира без проблем, след 10 секунди работа се появи отново шума. Искам да попитам, може ли шумът да се появява от старото масло (да не маже достатъчно клапаните/пуловете)? Или има някаква сериозна повреда? Отново да повторя, че шумът се появи след като загря колата. Когато я угасихме и изчакахме 10 мин да поизстине, след което запалихме без проблем, шумът отново се появи след 10 секунди работа, като постепенно се увеличи.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто мк1 1.2 16в - шум от мотора
Collapse
X
-
Благодаря за отговорите! Днес, ще се поровя още малко из форума и ще реша. Пунтото е внос от Италия а това винаги е голям плюс за мен. Поздрави!Fiat Tipo 1.6 SX '92 159.A3 - X
Lancia Y 1.2 '00 850.А3 000 - X
Fiat Bravo 1.6 16V SX `96 182.A4000
Piaggio Vespa PK50XL
Иж Планета 2 '67, Иж Юпитер 3К '73
Коментар
-
Не мисля, че звука е от лагер. Но няма как да съм сигурен в това. Реших да взема колата. Ще разбера какъв е проблема, като сменя маслото и разглобя картера.Благодаря за отговорите! Поздрави!Fiat Tipo 1.6 SX '92 159.A3 - X
Lancia Y 1.2 '00 850.А3 000 - X
Fiat Bravo 1.6 16V SX `96 182.A4000
Piaggio Vespa PK50XL
Иж Планета 2 '67, Иж Юпитер 3К '73
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар