Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв е този датчик? Фиат Стило

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какъв е този датчик? Фиат Стило

Здравейте,Моя Стило се развали и ремонта му е супер скъп.Поне на мен ми се стори,че тази цена която ми казаха е леко нереална.Никога не съм се занимавал с такива неща,затова не изключвам и варианта да е реална.Та,този датчик се е развалил и колата не може да върви нормално.Не може да набира и повече от 50 км/ч не може да вдигне.Сега това нещо го изключиха,то е едно акто щепсел :D и го извадиха и сега върви както преди,но ужасно много гори.Бихте ли ми казали как се казва? И колко пари струва? И се извинявам ако не съм пуснал запитването ми в правилната тема,но ми е малко объркан форума. Редактирано заглавие, преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org
    Прикачени файлове

Това е МАП сензор + температурен датчик в (БГ е около 200лв плюс минус 20лв),мери налягането в колектора и температурата на постъпващият въздух, без него колата не може да си управлява смесите правилно. Същият го слагат и на Браво Брава Мареа Палио Мултипла и на Ланчи (Това е за 1.6 модификацията и не само ) но в магазините за всички цената е същата Предполагам питаш за 1.6 двигателя. Вземи номера му и потърси в Ибея има доста на цени от 12 паунда нагоре.Или ми дай номера му и аз ще ти издиря. Ето един списък на кои модели го слгат или поне са взаимозаменяеми
    Прикачени файлове
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

Коментар

Колегата е много прав. Това е МАП по спомен беше 120лв а смяната е елементарна. Държи се на 2 или 3 болта и можеш да го смениш и сам.
      Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
      Fiat Stilo '02 1.6 16V

Коментар

cs_aleksandar написа:
        Това е МАП сензор + температурен датчик в (БГ е около 200лв плюс минус 20лв),мери налягането в колектора и температурата на постъпващият въздух, без него колата не може да си управлява смесите правилно. Същият го слагат и на Браво Брава Мареа Палио Мултипла и на Ланчи (Това е за 1.6 модификацията и не само ) но в магазините за всички цената е същата Предполагам питаш за 1.6 двигателя. Вземи номера му и потърси в Ибея има доста на цени от 12 паунда нагоре.Или ми дай номера му и аз ще ти издиря. Ето един списък на кои модели го слгат или поне са взаимозаменяеми
        1,9 двигател,дизел,115 коня Благодаря ви и на двамата,колеги

Коментар

FiatStilobg написа:
          cs_aleksandar написа:
          1,9 двигател,дизел,115 коня Благодаря ви и на двамата,колеги
          В такъв случай информацията по нагоре не ти върши работа и не я взимай под внимание . Ето ти за твоят МАP сензор + темп. датчикОЕМ: 46811235, 6235631, 0281002510 1.993.055 FACET 103,60лв7472123 BOSCH 96,00лвТова са цени от доста известен във форума магазин. Ако искаш име пиши ми лично съобщение
          Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
          И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
          .

Коментар

Датчик за налягане на турбото BOSCHПарт номер: 0 281 002 437Производител: BOSCHДържава: GermanyЦена: 154 лв. (с ддс)Измерва наляганегането в смукателния колектор след турбината и данните се ползват за управление на променливата геометрия на турбината. Без него турбината не може да бъде управлявана с необходимата прецизност, от там следва и завишения разход на гориво.
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Та,този датчик се е развалил и колата не може да върви нормално.Не може да набира и повече от 50 км/ч не може да вдигне.Сега това нещо го изключиха,то е едно акто щепсел Very Happy и го извадиха и сега върви както преди,но ужасно много гори.
              Няма как с извадена букса на този датчик колата да върви както преди и само да гори повече.Така че няма за какво да се напрягате с тия номера и цени. Колата има друг проблем или неправилно са описани симптомите.Иначе самия сензор се намира по автоморсите за 30 до 50лева и става от доста коли,не само италиански.
              Alfa 147jtd/ Alfa 147 Selespeed

Коментар

Ilko написа:
                Та,този датчик се е развалил и колата не може да върви нормално.Не може да набира и повече от 50 км/ч не може да вдигне.Сега това нещо го изключиха,то е едно акто щепсел Very Happy и го извадиха и сега върви както преди,но ужасно много гори.
                Няма как с извадена букса на този датчик колата да върви както преди и само да гори повече.Така че няма за какво да се напрягате с тия номера и цени. Колата има друг проблем или неправилно са описани симптомите.Иначе самия сензор се намира по автоморсите за 30 до 50лева и става от доста коли,не само италиански.
                Ами извадена е и виси Върви така,но много гори.

Коментар

По-вероятно е да ти е друг проблема.Искай второ мнение от дръг сервиз. Читав !
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                  X